Home > Stiri EXTERNE > Aviva Life Insurance obtine certificare ISO 9001

Certificarea ISO 9001 a fost acordata de BSI, reprezentand o dovada a angajamentului luat de Aviva fata de standardele pentru managementului calitatii

India. 5 septembrie 2011. Aviva Life Insurance a anuntat astazi primirea certificarii ISO 9001 pentru excelenta in calitate. ISO 9001:2008 este un standard recunoscut international pentru sistemele de management al calitatii, Aviva Life Insurance fiind una dintre putinele organzatii BSFI din India care sa fi ajuns la o asemenea realizare. Aceasta certificare ISO demonstreaza angajamentul luat de Aviva fata de indeplinirea cerintelor recunoscute la nivel mondial privind sistemul de management al calitatii.

Pentru a se califica la certificarea ISO 9001:2008, Aviva a atins standardele riguroase ale sistemului de management al calitatii, analizandu-si documentatia ISO si trecand prin procesele de pre-audit, de evaluare initiala si prin autorizarea tuturor neconformitilor. Acest proces, care a durat circa sase luni de zile, a culminat printr-un audit cuprinzator de iregistrare, efectuat de BSI.

Comentand pe marginea evenimentului, dl T R Ramachandran, presedintele consiliului de adminstratie al Aviva India, a spus: “Suntem fericiti ca am obtinut aceasta acreditare ISO si, mai important decat atat, ca am pus accentul la nivel intern pe angajamentul fata de calitate si fata de imbunatatirea continua. A fost o experienta minunata si asteptam cu nerabdare sa ne incantam clientii inca si mai mult in viitor.”

Dl Snehil Gambhir, director de operatiuni la Aviva India a comentat, la randul sau: “Am analizat si am consolidat multiple aspecte care tin de operatiunile Aviva, ceea ce a dus la numeroase imbunatatiri ale modalitatilor de efectuare a sarcinilor. Cred ca in prezent suntem o organizatie mai eficienta si mai activa, ca rezultat al traseului calitatii pe care il urmam.”

ISO 9000 este o familie de standarde pentru sistemele de management al calitatii, standarde concepute de ISO – Organizatia Internationala pentru Standardizare si administrate de organisme de acreditare si de certificare.

Aviva se plaseaza pe locul sase in lume printre grupurile de asigurari, deservind peste 53 de milioane de clienti din Europa, America de Nord si Asia Pacifica. Principalele activitati desfasurate de Aviva se compun din economiile pe termen lung, gestionarea fondurilor si asigurarile generale. Produsele Aviva au fost concepute pentru a oferi clientilor flexibilitate, transparenta si valoare, adresandu-se tuturor nevoilor din cursul vietii clientilor – economii, asigurari, investitii si pensii. Pentru mai multe informatii, vizitati www.avivaindia.com.

› Aviva Life Insurance obtine certificare ISO 9001