Home > Stiri EXTERNE > Six Degrees Group obtine certificarea ISO 27001

Six Degrees Group obtine certificatul ISO 27001 pentru managementul securitatii informatiei

1 august 2012. Six Degrees Group a anuntat astazi ca a obtinut certificarea ISO/IEC 27001:2005 pentru managementul securitatii informatiei. ISO 27001 este un stadard international ales de Six Degrees Group pentru a demonstra ca principalele sale platforme (centre de date si retele), serviciile sale de facturare, de gestionare de date si de suport tehnic indeplinesc cerintele standardului de securitate a informatiei.

Din cauza preocuparilor legate de confidentialitate, a cererilor de conformitate si a obligatiei de a respecta reglementarile, securitatea informatiilor este un aspect esential pentru toate companiile si o parte esentiala a procesului de selectare a furnizorilor. Pentru unele companii cum sunt cele din sectoarele financiar si juridic, securitatea informatiilor nu este numai un aspect de dorit, ci si o cerinta impusa de lege.

Cele mai importante companii se confrunta cu o presiune in crestere din cauza tendintelor de mobilitate si a necesitatii de a detine date stocate in afara propriei locatii pentru a avea copii de siguranta si pentru a se putea reface dupa dezastre. Toate acestea au facut sa creasca cererea pentru serviciile de gazduire centralizata si cloud. Certificarea ISO 27001 le ofera clientilor asigurarea ca Six Degrees Group le pastreaza datele in siguranta, permitand oricand schimbarea practicilor de lucru.

Comentand obtinerea certificarii ISO 27001, Alastair Mills, directorul executiv Six Degrees Group, a declarat:

“Cele mai importante preocupari pe care clientii le au in ceea ce priveste serviciile de gazduire sunt confidentialitatea, securitatea si autonomia. Certificarea ISO ne va ajuta sa inlaturam aceste preocupari. Clientii nostri stiu ca integritatea datelor lor este cea mai importanta prioritate a noastra. In consecinta, am implementat numai servicii sigure in cloud privat, iar datele lor sunt gazduite in siguranta in centre de date din Marea Britanie care sunt certificate ISO 27001.”

Six Degrees Group este o companie britanica privata care se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si companiilor. Grupul are un portofoliu de servicii convergente – centre de date, conectivitate, voce si cloud – conceput pentru a-si ajuta clientii sa infrunte provocarile unei lumi tot mai interconectate. Pentru mai multe informatii, vizitati www.6dg.co.uk.

› Six Degrees Group obtine certificarea ISO 27001