Home > Stiri EXTERNE > Spital militar obtine certificatul ISO 9001:2008

Un spital militar din Pakistan castiga certificatul ISO 9001:2008 (managementul calitatii)

Peshawar, Pakistan. Spitalul Militar din Peshawar (Combined Military Hospital – CMH) a castigat certificarea ISO 9001: 2008 ca recunoastere a serviciilor sale de sanatate de calitate si a celui mai bun tratament medical oferit pacientilor sai. Spitalul a primit aceasta distinctie pentru a treia oara datorita serviciilor sale medicale necostisitoare, pe care le pune atat la dispozitia militarilor, cat si a persoanelor civile. Comandantului Corpului Peshawar, lt. gen. Khalid Rabbani, i-a inmanat certificatul ISO 9001 pentru managementul calitatii comandantului CMH in cadrul unei ceremonii care a avut loc de curand cu ocazia acestei importante realizari.

ISO 9001:2008 este cel mai important standard international referitor la calitate, popularitatea sa fiind demonstrata de cele peste un milion de organizatii din lume care au aderat la acest standard. El se adreseaza tuturor tipurilor de organizatii, de orice marime si activand in orice domeniu, inclusiv cel medical. Spitalele militare reprezinta acele spitale ale fortelor armate pakistaneze, situate in diferite cantonamente militare si conduse de medici apartinand Corpului Medical al Armatei.

Comentand pe marginea evenimentului, lt. gen. Khalid Rabbani a spus ca distinctia ISO este o onoare atat pentru spitalul militar din Peshawar, cat si pentru armata pakistaneza.

“[Certificarea] arata ca doctorii din fortele armate le ofera pacientilor cele mai bune servicii medicale si de ingrijire a sanatatii,” a spus el.

Rabbani a mai declarat ca respectarea standardelor ISO nu reprezinta o sarcina usoara, insa personalul muncitor al CMH Peshawar nu numai ca mentine aceste standarde, ci a reusit chiar sa castige certificarea pentru a treia oara. El a mai spus ca razboiul impotriva terorismului a ajutat la cresterea importantei spitalului, deoarece acesta a oferit tratament medical multor victime ale atacurilor teroriste.

In cadrul aceleiasi ceremonii, Comandantului Corpului Peshawar a acordat si unele distinctii pentru cea mai buna performanta comandantilor de brigada Ahmed Hassan de la sectia de chirurgie, Ashraf de la sectia de anestezie si Parveen de la sectia de medicina a familiei din cadrul Spitalului Militar din Peshawar. (dupa un comunicat de presa pakobserver.net)

› Spital militar obtine certificatul ISO 9001:2008