Home > Stiri EXTERNE > Steelman Engineering Ltd obtine certificare ISO 9001

Steelman Engineering Ltd obtine certificarea ISO 9001:2008 de la SGS United Kingdom Ltd

30 septembrie 2011. Ca parte a strategiei sale de crestere si imbunatatire continua, compania Steelman Engineering Ltd din Carryduff si-a subliniat angajamentul fata de managementul calitatii prin castigarea certificarii ISO 9001:2008. Standardul pune la dispozitie cerintele a caror indeplinire este necesara pentru obtinerea satisfactiei clientilor prin produse si servicii de o calitate constanta si a imbunatatirii continue a sistemului de management al calitatii.

Steelman proiecteaza si fabrica produse din otel si sisteme de transport pentru firmele locale de productie, multe dintre acestea avand o acoperire internationala. Compania ofera servicii complete la comanda, de la proiectare si productie, pana la instalare si mentenanta.

“Clientul ne ofera o problema, iar noi dezvoltam o solutie,” a declarat Larry McGibbon, directorul general al companiei Steelman Engineering. ”Abilitatea de a proiecta si de a dezvolta solutii la comanda este punctul forte al afacerii noastre”.

“Acesta este motivul pentru care am ales o implementare ISO 9001:2008. Ne-am dorit sa ne exercitam pe deplin controlul asupra proceselor, sa confirmam ca sistemele calitatii sunt implementate complet si sa fim capabili sa demonstram acest lucru clientilor nostri.”

Steelman a inceput sa lucreze in vederea obtinerii certificarii ISO 9001:2008 in decembrie 2010, trecand in revista sistemele existente, actualizandu-si manualul calitatii si elaborand procesele. Toti angajatii au fost implicati in toate fazele procesului de certificare.

“Ne-am dat curand seama ca implementarea sistemului ISO 9001 ne ajuta sa facem progrese in relatia cu clientii nostri,” a fost de parere Larry McGibbon.

In urma unui pre-audit in aprilie 2011, compania a ales SGS United Kingdom Ltd pentru procesul de certificare.

“Concurenta ne-a oferit optiunea de a lucra cu un auditor, insa SGS vorbea pe limba noastra. Auditorul pe care il angajasem initial avea o specializare tehnica,” a mai spus Larry McGibbon.

In urma unui audit final care a avut loc in august 2011, Steelman a obtinut certificarea ISO 9001:2008. Odata cu implementarea noului standard, compania devine constienta de anvantaje si isi dezvolta procedurile pentru a le alinia planurilor sale de imbunatatire continua si crestere.

“Detinerea certificarii ISO9001 ne-a ridicat standardele la urmatorul nivel. Totul este documentat, iar acum avem proceduri controlate pe care ne putem baza cu totii,” a adaugat Larry McGibbon. De pilda, Steelman poate documenta mai bine acum nivelurile de satisfactie a clientilor sai.

“Clientii pot fi acum mai linistiti si pot avea mai mult control asupra operatiunilor noastre interne. Acum suntem pozitionati mult mai bine pentru a ne adapta cererilor lor. Cand clientii revin cu aceleasi comenzi repetate, personalul din atelier poate raspunde mai bine la feedback-ul lor si poate garanta calitatea inainte ca produsele sa plece din fabrica.”

Prin atingerea acestui nou standard, Steelman a castigat si o mai mare credibilitate pe piata, imbunatatindu-si, in acelasi timp, eficienta.

“Vom castiga timp in completarea chestionarelor cerute de contractanti si in dovedirea recomandarilor pe care le putem oferi clientilor. Afirmand ca suntem certificati ISO 9001, clientii stiu ca lucram deja conform reglementarilor.”

Mergand mai departe, Steelman poate aplica acum pentru lucrari guvernamentale. Consiliile locale impun detinerea certificarilor ISO, iar Steelman va putea participa de acum inainte la licitatiile publice.
“Cu ISO 9001, tot ce trebuie sa facem e sa urmam procedurile. Sistemul functioneaza de la sine,” a concluzionat Larry McGibbon.

Steelman Engineering isi doreste sa se prezinte noilor clienti. Vizitand site-ul companiei, www.steelmanengineering.com, puteti urmari ultimele stiri si gasi datele de contact ale acesteia.
sursa: www.mhwmagazine.co.uk

› Steelman Engineering Ltd obtine certificare ISO 9001