Home > Noi STANDARDE ISO > Standardele ISO, piscicultura si silvicultura

De la piscicultura la silvicultura – revista ISO dezvaluie cum contribuie standardele ISO la conservarea biodiversitatii

Editia din mai a ISO Focus +, revista ISO (Organizatia Internationala pentru Standardizare) exploreaza tema legata de conservarea biodiversitatii in doua sectoare principale: piscicultura si silvicultura, punand accent pe rolul standardelor de calitate ISO in acesta actiune.

Utilizarea produselor din peste sau a materialelor lemnoase are o tendinta evolutiva, fiind unele din cele mai tranzactionate marfuri la nivelul comertului international.

In acelasi timp, ambele sectoare, care sunt cruciale pentru biodiversitate, se confrunta cu amenintari concrete si pe termen scurt, ridicate de schimbarile climatice.

Problematica editiei din mai a ISO Focus + evidentiaza contributiile potentiale pe care standardele ISO le pot face la sprijinirea celor trei piloni ai dezvoltarii durabile – economica, sociala si de mediu – in silvicultura si in sectoarele pisciculturii si acvaculturii.

O selectie de articole arata cum contribuie standardele ISO la armonizarea metodelor de testare a structurilor din lemn, realizand adaptari ale echipamentelor high-tech pentru tractoare si utilaje din domeniul silviculturii, contribuind astfel la protejarea operatorilor.

Noua activitate a ISO cu privire la standardele pentru sectorul acvaculturii, in continua crestere, este, de asemenea, descrisa.

Bambang Setiadi, noua presedinta a comitetului ISO pentru problematica legata de tarile in curs de dezvoltare (ISO / DEVCO) subliniaza in articolul propriu din editia din mai a revistei:

“Standardele ISO pentru activitatile traditionale ale prelucrarii lemnului dar si pentru initiativele noi, in domeniul acvaculturii, contribuie la asigurarea unei eficiente economice echilibrate prin utilizarea inteligenta si responsabila a resurselor “.

Standardele ISO sunt instrumente puternice de actiune iar editia din mai prezinta povesti de succes ale unor societati care beneficiaza de standardele ISO, cum ar fi un procesator de peste din Namibia sau o companie braziliana importanta pe piata mondiala de carton, care au implementat standarde de management al sistemelor (nr.: vezi si sistem de management al calitatii), in diverse sectoare: calitate, mediu, siguranta alimentara, sanatate si siguranta la locul de munca. (sursa: www.iso.org)
tags: consultanta iso piscicultura, silvicultura, implementare si certificare iso acvacultura, acreditare

› Standardele ISO, piscicultura si silvicultura