Home > Articole ISO > 10 lucruri bune pe care ISO le face pentru IMM-uri

10 lucruri bune pe care standardele ISO le fac pentru IMM-uri

13 iulie 2011. Directorii de afaceri mici din 10 tari din intreaga lume explica cum contribuie standardele ISO la succesul lor intr-o noua brosura ISO intitulata 10 good things for SMEs – 10 lucruri bune pentru IMM-uri.

Directorii, din care opt sunt directori executivi seniori sau proprietari ai afacerii, conduc o larga varietate de afaceri in Canada, Suedia, Italia, Austria, Singapore, Kenya, Regatul Unit al Marii Britanii, Spania, Brazilia si Noua Zeelanda.

Ei depun marturie despre lucrurile bune pe care standardele ISO le fac pentru IMM-uri:
1. Standardele va ajuta sa intrati in competitie cu intreprinderi mai mari de pe aceleasi pozitii;
2. Standardele va deschid piete de export pentru produsele si serviciile pe care le oferiti;
3. Standardele va ajuta sa descoperiti cele mai bune practici de afaceri;
4. Standardele stimuleaza eficienta in operatiunile dvs. de afaceri;
5. Standardele adauga credibilitate si incredere in ochii clientilor dvs.;
6. Standardele va ofera noi oportunitari de afaceri si de vanzari;
7. Standardele va dau un avantaj competitiv;
8. Standardele transforma numele marcii dvs. intr-unul recunoscut la nivel international;
9. Standardele ajuta la cresterea companiei dvs.;
10. Standardele dau posibilitatea unui limbaj comun care este folosit in intregul sector industrial.

Doi dintre colaboratori subliniaza beneficiile participarii la dezvoltarea de standarde:
Per Frode, presedintele consiliului de administratie al Baltic Safety Products, Suedia, spune: “Rasplata pentru implicarea in munca de standardizare este mai mare decat isi dau seama multi oameni implicati in afaceri mici. Standardele sunt atat importante, cat si interesante. Pentru o companie ca Baltic Safety, este esential sa ne implicam in grupurile de lucru ca sa putem incepe devreme planificarea pentru viitoarele metode de proiectare si de productie. Globalizarea inseamna ca standardele ISO sunt esentiale pentru orice companie care spera sa reuseasca pe pietele de export.”

Martin Denison, director general la Scuba Schools GmbH, Austria, spune: “Fara standarde, as fi nevoit sa imi inchid afacerea…A nu lua parte (la standardizare) m-ar costa compania si mijloacele de intretinere… Ce ma costa daca nu ma implic si daca altii definesc reguli care nu corespund nevoilor, intereselor si experientelor mele, dar la care trebuie sa ma supun deoarece sunt expuse intr-un standard? Prin urmare, este cel mai bine sa ma alatur de acum, chiar de la inceput.”

Brosura 10 good things for SMEs, publicata in limbile engleza si franceza, este disponibila gratuit la Secretariatul Central ISO prin intermediul ISO Store sau contactand departamentul de marketing, comunicare si informare.

Brosura poate fi obtinuta si de la institutele nationale membre ISO; ea poate fi si descarcata gratuit, ca fisier PDF, de pe site-ul ISO, la adresa http://www.iso.org/iso/10goodthings.pdf. (sursa: iso.org

› 10 lucruri bune pe care ISO le face pentru IMM-uri