Home > Articole ISO > Pret certificare ISO 9001

Ce preturi implica implementarea si obtinerea unui certificat ISO 9001 ?

sau

Cat costa o certificare ISO 9001

Exista trei tipuri de costuri pe care trebuie sa le luati in considerare:

1. Pretul instrumentelor (de documentare si de instruire)
2. Costurile cu compania certificatoare
3. Costurile interne (timpul alocat de angajati)

Costurile legate de organismul de certificare depind de marimea si complexitatea organizatiei dvs. Compania va taxa in functie de numarul de zile dedicate activitatii de audit la sediul organizatiei dvs. Mai exista si tarife de deplasare daca firma certificatoare (organismul de certificare ISO) nu are sediul in aceeasi localitate cu cea a organizatiei dumneavoastra. De asemenea, exista taxe de acreditare si taxe administrative. Pentru a lua o decizie buna faceti un studiu de piata legat de companiile de certificare din zona dumnevoastra pentru a va face o idee legate de resursele financiare pe care trebuie sa le alocati si daca va permiteti acest pret ISO 9001.

Celelalte preturi cu certificarea depind de decizia dvs. de a apela la un consultant ISO sau de a porni demersul unei certificari ISO pe cont propriu. O serie de companii cumpara documentatii ajutatoare pentru implementarea ISO 9001 si nu mai aleg optiunea folosirii serviciilor unui consultant. Chiar daca se economisesc resurse financiare importante, companiile pot avea o surpriza neplacuta in cadrul auditului final de certificare, cand exista posibilitatea ca acesta sa nu fie trecut cu succes, daca procesele de calitate si sistemul general nu sunt bine puse la punct, din cauza lipsei de experienta a personalului implicat sau a lipsei de interes a managementului sau a personalului.

Repetarea auditului implica alte resurse financiare sau impune angajarea ulterioara a unui consultant, crescand astfel costurile si timpul alocat certificarii ISO.

Este asadar optiunea conducerii legata de modalitatea de a asigura implementarea ISO 9001 si prin urmare a resurselor alocate acestui demers. Managementul va evalua situatia in care se gaseste compania si va lua cea mai buna decizie in functie de elementele specifice ale companiei care doreste implementarea ISO 9001.

In final speram ca v-am ajutat sa va formati o idee despre cat costa un certificat ISO 9001 ca pret sau cat ar trebui sa platiti pentru o certificare ISO ieftina sau una de calitate.

SOLICITA O OFERTA DE PRET PERSONALIZATA
› Pret certificare ISO 9001