Home > Articole ISO > Cum sa folositi OHSAS 18001

Daca nu aveti deja un sistem de management al sanatatii si securitatii ocupationale (SMSSO), puteti folosi standardul OHSAS 18001 pentru a va elabora unul. Si, odata ce ati elaborat un SMSSO pentru organizatia dvs., il puteti folosi pentru a va gestiona si a va controla riscurile legate de SSO si pentru a va imbunatati performantele fata de SSO.

OHSAS 18001 doreste ca organizatiile sa se conformeze tuturor cerintelor care alcatuiesc acest standard. Potrivit standardului, SMSSO trebuie sa indeplineasca fiecare cerinta a OHSAS 18001 (partea a 4-a a standardului).

Cu toate acestea, marimea si complexitatea sistemelor de management al SSO pot varia in oarecare masura. Depinde de dvs. cat de departe mergeti. Marimea si complexitatea SMSSO, proportiile documentatiei dvs. si resursele alocate sistemului dvs. depind de mai multe lucruri.

Modul in care indepliniti fiecare cerinta a standardului OHSAS 18001, si la ce proportii o faceti, depinde de mai multi factori, dintre care urmatorii:

1. Marimea organizatiei dvs.
2. Amplasamentul organizatiei dvs.
3. Caracterul culturii organizatiei dvs.
4. Caracterul activitatilor organizatiei dvs.
5. Caracterul obligatiilor legale ale organizatiei dvs.
6. Caracterul si domeniul SMSSO ale organizatiei dvs.
7. Continutul politicilor referitoare la SSO adoptate de organizatia dvs.
8. Caracterul pericolelor legate de SSO din organizatia dvs.
9. Caracterul riscurilor legate de SSO din organizatia dvs.

Standardul OHSAS a fost conceput in scopuri de certificare OHSAS 18001 (inregistrare). Cu toate acestea, OHSAS 18001 nu cere o certificare. Puteti fi in conformitate fara a fi certificati (inregistrati) oficial. Va puteti autoevalua (autoaudita) SMSSO si puteti declara, in consecinta, ca el se conformeaza standardului OHSAS 18001 (daca acest lucru este real).

Daca doriti sa obtineti un certificat OHSAS 18001, trebuie sa cereti unui registru sa va auditeze SMSSO. In cazul in care sistemul dvs. este conform cu OHSAS 18001, registrul va emite un certificat pe care il puteti folosi pentru a anunta oficial ca sistemul dvs. de management al sanatatii si securitatii ocupationale este conform cu OHSAS 18001.

› Cum sa folositi OHSAS 18001