Home > Articole ISO > Dumneavoastra aveti cuvantul

ISO a folosit canalele mediei sociale (Facebook, LinkedIn, Google+, Twitter) pentru a afla gandurile d-voastra despre beneficiile standardelor si modalitatile in care va ajuta in viata de zi cu zi.

A primit impresii din intreaga lume. Mai jos prezentam o selectie dintre cele mai interesante, prezentate de ISO pe siteul propriu.

Sprijin pentru copii mei

Philile Nomalanga Dlamini
Varsta:27 ani
Swaziland

“Standardizarea unitatilor de masura reprezinta o masura cruciala pentru a elimina interpretarile gresite ale resultatelor testelor de laborator.”

“Implementarea eficienta a standardelor poate face diferenta dintre viata si moarte in domeniul medical. Pentru mine, in calitate de mama a trei copii mici, dintre care doi au necesitat atentie medicala de specialitate, standardele internationale sunt si vor continua sa fie de maxima importanta.

Standardele faciliteaza comertul prin fundamentarea unor criterii de acceptare, specificand elemente definitorii si armonizand practicile de afaceri la nivel global. Dar pentru mine ele fac mult mai mult.

In calitate de mama a unei fetite cu probleme de inima, este important ca laboratoarele medicale sa efectueze analize de incredere si identificabile, cu atat mai mult cu cat, in majoritatea cazurilor, acestea sunt utilizate de specialistii din afara tarii de bastina pentru a-mi trata fetita.

Standardizarea unitatilor de masura este cruciala pentru a elimina interpretarea gresita a rezultatelor testelor de laborator. Calibrarea tuturor echipamentelor dupa acelasi standard este esentiala in monitorizarea progresului efectelor numeroaselor interventii chirurgicale pe cord pe care fetita mea trebuie sa le suporte pentru a avea o viata normala.

In cazul autismului, dieta recomandata de nutritionist este esentiala in cadrul terapiei fiului meu. Este important ca tot continutul nutritional sa fie raportat cu acuratete si toate produsele alimentare sa fie etichetate corespunzator astfel incat sa pot sa face alegeri informate. Datorita autismului de care sufera, fiul meu nu poate vorbi si comunica orice tip de disconfort astfel incat diagnosticul sau medical depinde de rezultatele testelor de laborator.

Mai mult, in calitate de mama, este important pentru mine ca jucariile pe care copiii mei le detin sa fie sigure in timpul utilizarii lor la joaca. La fel este important ca vopseaua folosita la mobilierul copiilor si toate celele obiecte cu care acestia vin in contant direct sa fie sigure si sa nu contina substante daunatoare.

In calitate de parinte, datoria mea de baza este de a-i proteja si standardele internationale pot face asta pentru mine deoarece constituie o baza pentru o atestare de terta parte, cum ar fi certificarea care ajuta la luarea cu rapiditate a deciziilor, deoarece acestea se iau in cunostinta de cauza.

Tinand cont de toate aceste motive, sper ca natiunile sa imbratiseze standardele internationale si companiile producatoare sa aiba grija de consumatori si sa creada ca siguranta lor este importanta.”

Afacerea mea e mai usor de gestionat

Michael Ray Fincher
Varsta:43
Tara:SUA

“Standardele internationale ofera conditii egale de competitie, unde fiecare joaca dupa aceleasi reguli.”

“Am lucrat peste douazeci de ani cu sisteme de management al calitatii care se bazeaza in mod preponderent pe standardele ISO 9001 si ISO/TS 16949 (sectorul auto).

Mi-am petrecut majoritatea carierei in cadrul procesului de fabricatie, dar recent am facut o schimbare lucrand in acest moment pentru o organizatie de service non-profit de care sunt foare atasat. Folosim standardul ISO 9001 pentru a ne construi sistemul de management al calitatii astfel incat sa oferim un produs de inalta calitate comunitatii in care traim. Nu am fi putut reusi fara utilizarea standardelor ISO, carora le suntem recunoscatori !

Asadar cum se vad beneficiile? In aceste zile nevoia de standarde internationale este la fel de importanta ca cea de comert global. Va puteti imagina o lume unde doar costul influenteaza obiectivele? Care credeti ca va fi impactul asupra economiei globale daca un consumator realizeaza doar o singura achizitie ?

Consumatorii ne conduc afacerile, asa ca daca ne-am preda in fata unui sistem unde deciziile noastre ar fi bazate doar pe obtinerea unui cost redus, fara a lua in considerare calitatea produsului sau serviciului, am fi in situatia de a schimba companiile precum hainele de zi cu zi.

Standardele internationale ofera conditii egale de competitie, unde fiecare joaca dupa aceleasi reguli. In mod colectiv, ne imbunatatim practicile de afaceri si tehnicile de management astfel incat sa ne putem utiliza propriile resurse mai eficient si pentru a ne pastra consumatorii satisfacuti, concomitent cu cresterea sanselor de succes ale companiilor noastre. Pe masura ce evoluam catre o societate globala acelasi lucru trebuie sa se intample si in cazul sistemelor invechite ale trecutului. Standardele internationale ne invata cele mai bune practici bazate pe milioane de informatii de pe intreg cuprinsul globului.

Standardele internationale ma ajuta in fiecare zi prin reducerea timpului dedicat cercetarii de piata pe care in mod normal l-as aloca inaintea unei achizitii importante. De asemenea imi ofera un sentiment de siguranta ca selectez o companie care a depus eforturi pentru a deveni cat mai buna. Sunt un veteran de peste 20 de ani al calitatii si trebuie sa admit ca am standarde foarte inalte cand este vorba sa cheltui bani pe produse si servicii care nu sunt conforme cu aceste standarde renumite la nivel mondial.

De fapt, gasesc a fi foarte suspicios faptul ca o companie pretinde ca ofera calitate de top la cel mai bun pret si care nu foloseste standardele internationale. Cum poate fi adevarat cand exista ani de dezvoltare, milioane de contributori si nenumarate cercetari pentru crearea acestor standarde internationale ? Vor sa spuna ca au gasit singuri si folosesc alte standarde “superioare” ? Este foarte putin probabil si in consecinta nu merita increderea mea de consumator.

Cu toate acestea exista intotdeauna loc pentru imbunatatiri. In opinia mea, ISO ar putea adauga valoare prin intarirea relatiei dintre ISO 9001 si ISO 31000 in ceea ce priveste managementul riscului.

Acest lucru va permite celor care sunt incepatori in problematica ISO 9001 si care sunt in plin proces de constructie a propriului sistem de management al calitatii, sa incorporeze riscurile ca parte a fundatiei de afaceri. Deoarece daca ne gandim mai bine, calitatea slaba reprezinta un risc in sine!”

Sprijin pentru obtinerea succesului

Darion Pillay
Varsta: 27 ani
Tara: Africa de Sud

“Standardele m-au ajutat sa aspir la reusita si s-o ating.”

Am fost implicata in industria serviciilor financiare timp de noua ani iar in acest moment lucrez in calitate de manager pentru asigurarea calitatii pentru o companiei inovativa furnizoare de credite, in Cape Town. Am evoluat in diverse pozitii, de la centru de apeluri telefonice, si am o experienta semnificativa in recuperarea de datorii.

Cred ca standardele internationale nu doar permit actorilor economici din pietele emergente precum Africa sa-si evalueze expertiza si achizitiile, dar, de asemenea, permit si tarilor din prima lume sa aiba oportunitatea de a-si depasi propriul status qua si propriile nivele de succes.

Exista o multime de minti stralucite in spatele a mai mult de 19500 de standarde ISO care acopera o varietate ametitoare de subiecte. Expertii care le-au dezvoltat au comunicat si cooperat pentru a depasi diviziunile continetale.

Cu atat de multe lucruri care ne fac diferiti, standardele internationale reprezinta o forta unificatoare care ne concentreaza atentia, ne stimuleaza imaginatia si acopera lipsurile, permitandu-ne sa lucram impreuna pentru un singur obiectiv.

Standardele internationale m-au ajutat sa aspir si sa obtin reusita in cadrul departamentului externalizat de contacte cu clientii, permitandu-mi sa-mi canalizez energia si expertiza pentru obtinerea la un moment dat a certificarii ISO pentru departamentul meu – pentru mine fiind singura certificare care conteaza cu adevarat !

Standardele internationale permit persoanelor tinere, increzatoare si ambitioase sa creada ca, prin acumularea de cunostinte si abilitati in tendintele internationale, implicarea in activitatea persoanelor cheie si in forumurile online, accesarea pietelor tarilor din prima lume poate fi intr-o buna zi o optiune si nu doar un simplu vis.

Avem nevoie de standardele internationale pentru a pune in legatura experti din sectoare diferite, pentru a impartasi idei si a incuraja dezbaterile. Avem nevoie de ele pentru a armoniza standarde multiple aflate in utilizare pe mapamond, pentru a imbunatati eficienta in concordanta cu cele mai bune practici.

Standardizarea internationala ar trebui sa fie o conditie necesara in cadrul tuturor ramurilor industriale. Standardizarea incurajeaza spiritul de unitate permitand cresterea constanta si implicarea tuturor continentelor spre aceleasi obiective si tendinte.

Daca am adera cu totii la aceleasi seturi de reguli in cadrul tuturor ramurilor industriale de pe mapamond, am putea garanta pentru viitor un salt comun catre excelenta.”

Asigurarea sigurantei

Monica K. Chibber
Tara: SUA

“Cu ajutorul standardelor, produsele sunt realizate mai eficient, cu mai putine riscuri si defecte.”

“Imaginati-va ca propria d-voastra companie proiecteaza un nou echipament medical care are potentialul de a salva vietile a milioane de oameni. Sunteti nerabdator sa introduceti noul d-voastra produs lumii dar, inainte de a incepe distribuirea pentru cumparatorii straini, trebuie sa va conformati tuturor standardelor si reglementarilor. Va intrebati daca este cu adevarat necesar ? De ce este nevoie de atat de multe hartii?

Detin o experienta de noua ani in cadrul industriei farmaceutice si a aparaturii medicale ( de la picuratoare, ace de seringa si pompe de infuzie la echipamente de imagistica dentara). Sunt in mod particular interesat in calitate si reglementari, fiind actualmente specialist in activitatea de reglementare, lucrand pentru un producator de echipamante medicale, specializat in producerea de aparatura pentru diagnosticul bazat pe fluidele orale si echipamante de colectare a reziduurilor.

O serie de noi investistigatii va schimba perspectiva cu privire la noile cerinte si completarea diverselor formulare. O multitudine de standarde precum ISO 14971 cu privire la analiza riscurilor pentru aparatura medicala si ISO 13485 cu privire la managementul calitatii pentru echipamentele medicale contin elemente cheie pentru producerea unor produse sigure si eficiente. Aceste standarde asigura cadrele medicale sa utilizeze cu incredere produsele medicale, stiind ca pacientul nu va avea de suferit. Scopul propus de a salva viata unei persoane va fi atins fara repercusiuni negative.

Astfel veti realiza ca standardele internationale nu sunt doar necesare, ci ca reprezinta o adevarata binecuvantare, care va proteja publicul si compania d-voastra.

In fiecare zi folosim fara sa stim obiecte care trebuie sa fie conforme cu standardele internationale. Aceste standarde previn ca echipamentele utile – de la telefonul celular la aparatura cu raze X din cadrul cabinetelor dentare – sa devina pericole pentru sanatatea publica.

Standardele si reglementarile acopera o larga varietate de produse care asigura siguranta, reduc risipa si scad costurile. Deasupra tuturor acestor aspecte, ele asigura siguranta publica. Si atunci cand siguranta publica devine o prioritate, fabricantii vor beneficia prin producerea de produse de calitate.

Cu ajutorul standardelor, produsele sunt realizate in modalitati mai eficiente, avand mai putine riscuri si defecte, rezultand in consecinta cresteri ale productiei si profitului.

Standardele internationale sunt utilizate pentru a crea un mediu mai sigur pentru toti oamenii de pe glob. Ele pot trece neobservate in fundalul vietii noastre cotidiene, insa multumita lor nu trebuie sa ne gandim de doua ori cand vorbim la telefoanele mobile, cand folosim hrana preparata la microunde sau cand ne conducem masinile.”

› Dumneavoastra aveti cuvantul