Home > Articole ISO > Folosirea manualelor calitatii gata facute

Ati observat pe internet existenta unor manuale ale calitatii predefinite precum si alte documentatii ISO despre programele de calitate. Folosirea lor reprezinta o abordare corecta?

Pentru ca sistemul dumneavoastra de calitate sa fie cu adevarat eficient, acesta trebuie sa reflecte corespunzator afacerea pe care o derulati. In loc de a revizui procesele existente in cadrul companiei dumneavoastra in vederea compatibilizarii cu un program pe care l-ati achizitionat online sau a unui sablon al manualului calitatii, opinia noastra personala este ca intotdeauna este mai bine sa dezvoltati personal documentatia necesara pentru a reflecta ceea ce faceti deja.

E adevarat ca exista posibilitatea ajustarii proceselor existente pentru a fi conforme cerintelor standardului aplicabil, insa nu veti fi nevoiti s-o luati de la inceput. Chiar daca timpul alocat acestui demers si costurile aferente pot fi mai mari in varianta pe care am sugerat-o, veti economisi prin realizarea unui program care nu este deja folosit si a carui cerinte nu vor necesita a fi rescrise in viitorul apropiat.

Acesta va reflecta mai bine specificitatea operatiunilor companiei d-voastra, economisindu-se astfel timp pretios care ar fi pierdut in cazul in care ati folosi un program gata facut, standard, generic si neadaptat particularitatilor operatiunilor pe care le desfasurati.

› Folosirea manualelor calitatii gata facute