Home > Articole ISO > Folosirea standardelor ISO in evaluarea conformitatii

Ministrul comertului din Barbados incurajeaza folosirea standardelor ISO in evaluarea conformitatii ca esentiala in redresarea si cresterea economiei locale

13 septembrie 2011. Intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) sunt un factor decisiv pentru perspectivele de redresare si de crestere economica ale insulei Barbados, a declarat ministrul comertului si afacerilor, senatorul Haynesley Benn. El a facut aceste remarci in cursul zilei de ieri, in cursul ceremoniei de deschidere a Atelierului Regional de Evaluare a Conformitatii privind Practicile de Certificare a Sistemelor de Management, care are loc la hotelul Courtyard by Marriott pe o perioada de trei zile.

Potrivit lui Benn, cu toate ca succesul tuturor afacerilor este important pentru vitalitatea economica a insulei Barbados, succesul IMM-urilor este, de asemenea, esential.

“Deoarece guvernul meu se concentreaza asupra strategiilor de stimulare a cresterii economice, a devenit clar ca succesul tuturor companiilor este esential pentru bunastarea economica si sociala a tarii. Concurenta dintre intreprinderile mici si mijlocii din Barbados joaca un rol esential in perspectivele noastre de redresare si de crestere economica. De aceea este important sa implementam sisteme care sa sprijine astfel de activitati de afaceri,” au fost cuvintele lui Benn.

Ministrul a dat lamuriri clare despre faptul ca evaluarea conformitatii este foarte importanta. El a spus ca folosirea standardelor ISO/IEC in evaluarea conformitatii initiaza punerea de acord a afacerilor si inlesneste comertul la nivel national si international.

“Evaluarea conformitatii joaca un rol extraordinar in construirea increderii in dezvoltarea durabila si in comert… Folosirea standardelor ISO/IEC in procedurile de evaluare a conformitatii permite armonizarea globala si aceasta, la randul sau, inlesneste nu numai schimburile la nivel international intre tari, ci si pe cele la nivel intern, dand incredere celui care achizioneaza un produs sau un serviciu ca acesta indeplineste cerintele.”

Benn a facut un apel la toti participantii sa se angajaze pe deplin in acest mod de a actiona, deoarece atelierul va prezenta ultimele informatii si evolutii ale standardelor si ale liniilor directoare ISO/IEC, care stabilesc practicile agreate international privind activitatile de evaluare a conformitatii. sursa: www.barbadosadvocate.com

› Folosirea standardelor ISO in evaluarea conformitatii