Home > Articole ISO > ISO 9001 in lantul de aprovizionare

19 iulie 2012. Directorii responsabili de alegerea furnizorilor sau factorii de decizie in achizitii dispun de acum inainte si de o versiune tiparita a brosurii ISO, ISO 9001 in the supply chain (ISO 9001 in lantul de aprovizionare), publicata pana nu demult numai ca document online.

Bunurile si serviciile sunt adesea promovate ca fiind produse de furnizori cu un sistem de management al calitatii (SMC) certificat in conformitate cu standardul ISO 9001:2008. In momentul de fata exista peste un milion de organizatii din peste 170 de tari care s-au certificat conform acestui standard.

Ce inseamna acest lucru? Cum va poate el ajuta? Cum puteti sa fiti siguri ca furnizorii dvs. inteleg ce asteptati de la ei si ca sunt capabili sa va puna la dispozitie constant produse conforme? Brosura da raspunsuri la astfel de intrebari si explica modalitatile prin care sa beneficiati la maxim utilizand ISO 9001 ca pe un instrument in lantul de aprovizionare.

Obiectivul standardului ISO 9001 este de a furniza o serie de cerinte care, daca sunt implementate eficient, va vor da incredere in faptul ca furnizorul dvs. poate sa va ofere constant bunuri si servicii care:
• Va indeplinesc nevoile si asteptarile;
• Respecta reglementarile aplicabile.

Conformitatea cu ISO 9001:2008 inseamna ca furnizorul dvs. a adoptat o abordare sistematica a managementului calitatii, administrandu-si afacerea astfel incat poate fi sigur ca nevoile dvs. sunt clar intelese, luate in considerare si indeplinite.

Brosura explica diferitele cai prin care furnizorii isi pot demonstra conformitatea cu ISO 9001:2008. Ea mai descrie si ce puteti sa intreprindeti in cazul aparitiei unor probleme si daca sunteti nemultumiti de performanta furnizorului dvs.

ISO 9001 in the supply chain este o brosura disponibila gratuit la organismele membre ISO (ASRO in Romania). Ea mai poate fi obtinuta si direct din magazinul virtual ISO (www.iso.org/iso/home/store/publications_and_e-products/publication_item.htm?pid=PUB100304), contactand departamentul de marketing, comunicare si informare sau descarcand-o de pe site-ul ISO.

› ISO 9001 in lantul de aprovizionare