Home > Articole ISO > O navigatie mai sigura cu ISO – Managementul navelor

Domeniul navigatiei: ISO 15401, ISO 15402 si ISO 15849

O navigatie mai sigura si oceane mai curate

La cererea expresa a Organizatiei Maritime Internationale (IMO), ISO a dezvoltat standarde care ajuta la prevenirea naufragiilor si a poluarii maritime si de coasta rezultate. Doua standarde definesc specificatiile tehnice pentru calitatea construirii (ISO 15401:2000) si repararii (ISO 15402:2000) carenelor navelor de marfuri vrac. Aceste standarde imbunatatesc eficienta absorbtiei poluarii maritime.

Managementul navelor

Sistemele de management al navelor, bazate pe noi informatii tehnologice, sunt instalate continuu. Aceasta poate crea insule diferite de informatie cu probleme de interoperabilitate atunci cand sistemele provin de la diferiti furnizori, fiecare cu bazele sale de date si cu protocoalele proprii.

ISO 15849, Indrumari pentru implementarea unei retele de sisteme de management a flotelor – risipeste orice indoiala, oferind utilizatorilor – proprietari de nave si administratori – un set de principii pentru retelele de sisteme de management al navelor sau al flotelor care sa poata fi aplicat unor aplicatii diverse, indiferent de tehnologia folosita.

Standardul permite proprietarilor de nave sa-si intretina sistemele prin intermediul schimbarilor rapide de tehnologie, dandu-le posibilitatea de a adauga noi aplicatii fara a trebui sa inlocuiasca intregul sistem. sursa: www.iso.org

› O navigatie mai sigura cu ISO – Managementul navelor