Home > Articole ISO > Nestlé: ISO are un rol distinctiv de jucat

Exclusiv: “ISO are un rol distinctiv de jucat”, declara presedintele consiliului de administratie al Nestlé in revista ISO Focus+

18 iulie 2012. “ISO are un rol distinctiv de jucat in calitatea sa de organizatie de standardizare mondiala, multipartita, sustinuta de experti si bazata pe consens: ea ne permite sa lucram eficient,” a declarat Paul Bulcke, presedintele consiliului de administratie al Nestlé intr-un interviu exclusiv in editia din iulie/august 2012 a ISO Focus+, revista Organizatiei Internationale pentru Standardizare (ISO).

Grupul Nestlé este unul dintre liderii mondiali in domeniul nutritiei si sanatatii, cu 330000 angajati si cu fabrici si operatiuni in aproape fiecare stat al lumii. In 2011, vanzarile Nestlé au atins cifra de 83,7 miliarde franci elvetieni.

Paul Bulcke, care este presedintele consiliului de administratie al Nestlé din aprilie 2008, vorbeste despre standardele internationale pentru prima data in ISO Focus+. Acesta este primul interviu acordat de dl Bulcke si al doilea acordat de un reprezentant Nestlé in revista emblematica a Organizatiei Internationale pentru Standardizare.

“Gusturile pot diferi intre ele, insa cerintele privind sanatatea si anumite standarde minime sunt aceleasi in intreaga lume,” a declarat Bulcke in ISO Focus+. “Prin urmare, standardele internationale ne ajuta sa ne modelam compania astfel incat ea sa fie un jucator mondial, cu termeni de referinta recunoscuti mondial.”

Sub titlul “Sanatate si stare de bine”, editia din iulie/august 2012 a ISO Focus+ exploreaza problemele cheie care deriva din tendinta actuala de a veni in intampinarea nevoii si dorintei oamenilor de a ramane in forma si de a se simti mai bine pe masura ce imbatranesc. O serie de articole ilustreaza progresul si utilitatea standardelor ISO care vizeaza sa asigure calitatea si siguranta (dar si frumusetea) in aceasta industrie in plina dezvoltare.

Consumatorii din ziua de azi cauta sa arate mai bine, sa se simta mai bine, sa aiba mai multa energie, sa fie mai sanatosi, sa isi imbunatateasca performanta in activitatile cotidiene si in sporturile pe care le practica. Acest lucru implica faptul ca ei tin sa se simta mai bine cand incep sa imbatraneasca, si sa previna pe cat posibil imbolnavirile care apar odata cu inaintarea in varsta.

Standardele internationale din industria cosmeticelor, de exemplu, au imbunatatit sanatatea si starea de bine a milioane, daca nu a miliarde de persoane, fara a mai pune la socoteala faptul ca au redus costurile, au creat reguli echitabile ale jocului si … au facut lumea mult mai atragatoare!

Aceasta editie mai trateaza si unele subiecte care incurajeaza un stil de viata sanatos, cum ar fi centrele spa, medicina traditionala chineza, uleiurile esentiale si medicina buco-dentara. Importanta ergonomiei, a accesibilitatii si a produselor de asistenta pentru persoanele cu handicap in promovarea unui stil de viata mai autonom constituie, de asemenea, un subiect dezbatut in revista.

Pe langa raportul special, in revista mai apar si interviuri cu Chris Hillis, directorul general DHL Express Elvetia si Roman Bisig, directorul general DHL Freight Elvetia. Acestia au discutat cu reprezentantii ISO despre rolul pe care il joaca standardele internationale si despre avantajele lor pentru compania DHL.

Tot in editia din iulie/august au mai fost publicate articole pe temele:
• Reconfigurarea managementului – Un nou format pentru viitoarele standarde ISO ale sistemelor de management;
• Integrarea sistemelor de management – Cinci lectii invatate de la o companie IT&C din Arabia Saudita;
• Contrafacerea si frauda – Cum stiu consumatorii ce primesc?

Aflati mai multe despre ultima editie ISO Focus+ din aceasta vara accesand www.iso.org/iso/home/news_index/iso-magazines/isofocusplus_index/isofocusplus_2012/isofocusplus_2012-07.htm.

› Nestlé: ISO are un rol distinctiv de jucat