Home > Articole ISO > Noua legislatie a sigurantei alimentare din America

Discutand noua legislatie a sigurantei alimentare, un consultant in lactate a expus unele schimbari specifice care urmeaza sa devina importante.

Inregistrarea. Unitatile alimentare vor avea ca cerinta sa se inregistreze bianuala la Administratia Alimentelor si Medicamentelor (FDA). In prezent, aceasta inregistrare se cere numai cand se livreaza alimente pentru Siguranta Nationala.

Teste de laborator. Rezultatele testelor facute in laboratoare federale sau acreditate trebuie trimise nu numai persoanelor interesate, ci si catre FDA.

Retrageri de pe piata a produselor. In loc sa fie benevol de partea reclamantilor, FDA sau USDA (Ministerul Agriculturii) pot ordona de acum inainte retrageri de pe piata a produselor.

Date relevante despre sanatate. FDA trebuie sa faca un bilant al datelor relevante despre sanatate la fiecare doi ani. Bates a spus ca in cazul Statelor Unite, care in prezent nu arata nicio toleranta pentru Listeria, in comparatie cu Uniunea Europeana, care tolereaza o cantitate mica de colonii de Listeria, politica Statelor Unite s-ar putea revizui in urmatorii ani.

Tinerea de evidente. Producatorii de lactate trebuie sa tina evidente scrise despre unde s-a vandut un produs si de unde si-au procurat laptele si celelalte ingrediente. Este de asemenea important sa se cunoasca cu exactitate data cand un produs a fost facut.

› Noua legislatie a sigurantei alimentare din America