Home > Articole ISO > Orientarea spre obiective in planul de actiune ISO

Planul de actiune ISO este construit in jurul unui tel, al unui scop si a 6 rezultate cheie:

Telul
Este de a contribui la imbunatatirea cresterii economice a tarilor in curs de dezvoltare si de a avea acces pe pietele globale, de a creste calitatea vieii cetatenilor, incurajand inovatia si progresul tehnic si atingand dezvoltarea durabila din punct de vedere economic, ambiental si social.

Scopul
Este de a intari infrastructura dedicata standardizarii nationale in tarile in curs de dezvoltare pentru a creste implicarea acestora in dezvoltarea, adoptarea si implementarea standardelor internationale in sectoarele si domeniile lor de interes.

Rezultatele
1. Participarea crescuta la lucrarile tehnice ISO
2. Dezvoltarea capacitatilor membrilor ISO si ale partilor interesate in ceea ce priveste standardizarea si chestiunile asociate
3. Imbunatatirea constientizarii rolului si beneficiilor care decurg din folosirea standardelor internationale. Acestea sunt, in consecinta, utilizate din ce in ce mai mult
4. Intarirea puterii membrilor ISO din tarile in curs de dezvoltare la nivel institutional
5. Consolidarea cooperarii regionale
6. Introducerea subiectului standardizarii in programele educationale

Toate activitatile de asistenta tehnica se concentreaza asupra atingerii obiectivelor de mai sus. De asemenea, performata este masurata in functie de aceste obiective. (iso.org)

› Orientarea spre obiective in planul de actiune ISO