Home > Articole ISO > Povesti de succes ale IMM-urilor in ISO Focus+

Povesti de succes ale intreprinderilor mici si mijlocii in revista ISO Focus+

Cum pot intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) sa intre intr-o competitie corecta cu marile afaceri? Foarte simplu: prin aplicarea standardelor internationale.

Se estimeaza ca mai mult de 90% din afacerile de pe glob sunt sustinute de IMM-uri. Sunteti surprinsi ? IMM-urile sunt afacerile care genereaza crestere, creaza locuri de munca, au o evolutie mai rapida si implementeaza intr-o proportie mai mare inovatiile. Si mai important, ele sunt mai putin complicate din punct de vedere structural si mult mai eficiente si flexibile decat marile firme.

Standardele internationale ofera tot atat de multe beneficii micilor afaceri cat si corporatiilor multinationale. Utilizarea lor strategica poate face o diferenta semnificativa in cazul cifrei de afaceri anuale, uneori fiind diferenta dintre succes si esec.

Editia din februarie a ISO Focus+, revista editata de Organizatia internationala pentru standardizare (ISO), prezinta dezvaluiri ale managerilor de IMM-uri de pe intreg globul cu privire la modalitatile in care standardele ISO contribuie la propriul succes. Directorii executivi si proprietarii de afaceri conduc o varietate de firme mici si mijlocii din tari precum Canada, Singapore, Japonia si Regatul Unit. Prezentarile lor demonstraza modalitatea in care standardele ISO ofera rezultate de care beneficiaza companii de orice marime, incluzand chiar si cele mai mici firme.

Denis Tremblay, manager general Tetra Tech’s Energy Unit, declara:

“ Standardele internationale servesc ca un mecanism de legatura. Ele reprezinta un instrument pentru companie, permitandu-i sa depaseasca barierele si sa obtina un mai mare acces pe piata. Cu cat se utiliteaza mai multe standarde cu atat creste nivelul de competitivitate. Acest lucru se materializeaza in beneficii pentru clientul final sub forma de economii banesti.”

Jackie Cheng, CEO HISAKA Group, declara:

“Standardele internationale ofera o serie de linii directoare critice pentru firmele mici si mijlocii precum a noastra prin formularea de proceduri si modele de afaceri, de control, de inovatii. Standardele servesc drept jaloane pentru IMM-uri in activitatile de verificare si testare a proceselor si procedurilor interne, aceste operatiuni fiind realizate in mod independent.”

Manabu Yamamoto, director general IIJ Exlayer Europe, declara:

“ISO/IEC 27001 face lumea corporatista un loc mai sigur si mai securizat in care sa se desfasoare afacerile. De standard beneficiaza atat marile organizatii cat si IMM-urile.”

Editia din februarie a revistei ISO Focus + priveste la modul in care standardele internationale ajuta afacerile de toate tipurile si marimile sa actioneze mai eficient, sa-si mareasca productivitatea si sa penetreze noi piete.

Editia din acesta luna cuprinde si un portofoliu de articole care acopera aplicarea ingineriei software si standardele de management al mediului pentru operatiuni de mica amploare alaturi de beneficiile aduse de standarde si de participarea la standardizare pentru IMM-uri. Se subliniaza, de asemenea, importanta implementarii unui standard integrat de sistem de management pentru IMM-uri.

“Tinand cont de tendinta catre activitatile externalizate cat si de importanta in crestere a cooperarii in lantul valorii, implementarea de catre IMM-uri a unui standard de management de sistem eficient reprezinta un element de importanta deosebita pentru facilitarea comertului si promovarea dezvoltarii durabile”

a declarat dl Dick Hortensius, consultat senior pentru standardizare in cadrul NEN, membru national ISO din partea Olandei.

Materialele din noua editie a revistei ISO dezvaluie de ce standardele internationale au o importanta economica strategica si cum pot profita IMM-urile (in ciuda tuturor obstacolelor) de beneficiile aduse de standarde. (dupa un comunicat de presa al Organizatiei Internationale pentru Standardizare)

› Povesti de succes ale IMM-urilor in ISO Focus+