Home > Articole ISO > Prezentarea procesului de management al riscului

ISO 31000 – O prezentare a procesului de management al riscului

Part a 5-a explica modul in care trebuie aplicat un proces de management al riscului ISO 31000. Ea debuteaza cerandu-va sa transformati managementul riscului intr-o parte integranta a abordarii orientate spre management din organizatia dvs.

Ea pune, apoi, accentul pe nevoie de comunicare si consultare cu partile interesate, atat din exterior, cat si din interior, cat si pe nevoia de a monitoriza si studia continuu procesul de management al riscului din organizatia dvs.

Procesul in sine de management al riscului incepe in momentul in care dvs. ati stabilit contextul unic in care se plaseaza organizatia dvs. Odata ce ati inteles atat contextul extern, cat si pe cel intern in care va plasati, sunteti gata sa exercitati un proces de evaluare a riscurilor, ceea ce implica identificarea, analizarea si evaluarea riscurilor.

Odata ce cunoasteti care sunt riscurile, sunteti pregatiti sa formulati si implementati planuri de tratare a riscurilor. Repetati acest proces de fiecare data cand apare un risc pe care trebuie sa il evaluati si sa il controlati.

› Prezentarea procesului de management al riscului