Home > Articole ISO > Standarde ISO de top pentru a ne păstra curați

Igiena personală și curățenia generală nu sunt niciodată mai importante decât în ​​timpul unei crize sanitare la nivel mondial

Deși spălarea regulată a mâinilor este primordială pentru a reduce răspândirea bolilor infecțioase, la fel este păstrarea curată a tuturor suprafețelor pe care le întâlnim. ISO are o serie de standarde care ajută gospodăriile și industriile să rămână libere de agenți patogeni dăunători.

Materiale plastice antivirale

Știați că îmbrăcămintea dvs. poate fi un criminal? Textilele și materialele plastice antivirale au acoperiri sau alte proprietăți care absorb, ucid sau împiedică transferul de viruși, reducând astfel riscul de propagare a acestora.

ISO 18184 , Textile – Determinarea activității antivirale a produselor textile , este un instrument important pentru producătorii care vor să știe dacă produsele lor funcționează efectiv, deoarece oferă metode de testare împotriva anumitor viruși. 

ISO 21702 , Măsurarea activității antivirale pe materiale plastice și alte suprafețe neporoase , detaliază metode eficiente pentru a testa dacă produsele tratate cu agenți antivirali rezistă la viruși specifici și sunt astfel potrivite pe piață.

Textile și materiale plastice antibacteriene

Nu dorim doar să evităm virușii. Bacteriile dăunătoare pot produce o serie de probleme de sănătate iar acest lucru au dat naștere la dezvoltarea de produse antibacteriene pentru a le omorî.

ISO 20743 , Textile – Determinarea activității antibacteriene a produselor textile , specifică metodele de testare cantitativă pentru a determina activitatea antibacteriană a tuturor produselor textile antibacteriene, inclusiv pânză, vată, fir și material pentru îmbrăcăminte, haine și lenjerie de pat, mobilier pentru casă și multe altele.

ISO 22196 , Măsurarea activității antibacteriene pe materiale plastice și alte suprafețe neporoase , permite producătorilor să evalueze cât de bine își desfășoară tratamentele antibacteriene.

Respirând aer curat

Încălzirea, ventilația și aerul condiționat afectează aerul pe care îl respirăm în interior și multe asemenea aparate sunt dotate cu filtre pentru a extrage particule care ar putea afecta sănătatea noastră.

ISO are o serie de standarde pentru filtrele de aer care ajută producătorii să efectueze verificări de calitate esențiale și ajută personalul de întreținere să le aleagă pe cele potrivite.

ISO 16890 , Filtre de aer pentru ventilație generală , este format din șase părți și descrie echipamentele, materialele, specificațiile, cerințele și procedurile pentru a testa performanța și eficiența filtrelor de aer într-un mod consecvent și semnificativ.

Toate aceste standarde contribuie la Obiectivele ONU de Dezvoltare Durabilă, în special la Obiectivul 3 privind sănătatea și bunăstarea. Acestea și multe altele pot fi achiziționate de la ASRO in Romania sau direct prin intermediul magazinului ISO pe care il gasiti pe website-ul organizatiei.

› Standarde ISO de top pentru a ne păstra curați