Fabrica de zahar Viro din Virovitica si-a implementat cu succes trei standarde: ISO 9001, ISO 14001 si ISO 22000
Virovitica, Croatia. 25 iulie 2011. Fabrica de zahar Viro a obtinut certificarea a trei standarde ISO – ISO 9001:2008, ISO 22000:2005 si ISO 14001:2004 pentru producerea si comercializarea zaharului.
Fabrica de zahar Viro a trecut cu succes printr-un proces de certificare condus de compania de certificare SGS Adriatica pentru standardele ISO 9001:2008, ISO 22000:2005 si ISO 14001:2004, vizand producerea si comercializarea zaharului.
Standardele au fost adoptate pentru a garanta calitatea (iso 9001), siguranta alimentara (iso 22000) si protejarea mediului (iso 14001).
“In calitate de cea mai mare companie de succes din cantonul Virovitica – Podravina, avem un impact semnificativ asupra productiei agrare si asupra consolidarii economiei, ca si asupra cresterii standardelor din productie. Prin investitii continue in modernizarea fabricii, ne crestem eficienta productiei si calitatea produselor si ne reducem impactul asupra mediului in acelasi timp.
Numeroasele certificate, ca si marile cantitati de zahar exportat exigentei piete UE, reprezinta cea mai buna dovada a eforturilor noastre”, a declarat presedintele consiliului de administratie al fabricii de zahar Viro, Željko Zadro.
Urmand adoptarii deciziei din iulie de implementare a politicii calitatii, a sigurantei alimentare si a protejarii mediului potrivit standardelor ISO corespunzatoare, Viro a numit in functie o echipa raspunzatoare cu introducerea si implementarea sistemului, care a desfasurat numeroase activitati, de la pregatirea documentatiei conform cerintelor standardelor pana la investitiile necesare in fabrica si in echipament.
Suplimentar, toti angajatii au beneficiat de programe de formare cu scopul de a implementa cu succes cerintele acestor standarde (iso 9001, iso 14001 si iso 22000). sursa: www.4-traders.com