Home > Stiri EXTERNE > Activitati RSC conform ISO 26000 in sectorul public

ADFCA initiaza noi activitati de RSC conform ISO 26000 in sectorul public din Abu Dhabi

29 aprilie 2012. Desi este o organizatie tanara, infiintata cu doar sase ani in urma, Autoritatea de Control a Alimentelor din Abu Dhabi (Abu Dhabi Food Control Authority – ADFCA) si-a implementat un program cuprinzator de responsabilitate sociala corporativa (RSC) in conformitate cu cerintele ISO 26000, standardul recunoscut pe plan mondial pentru specificatiile privind RSC, dupa cum a declarat Mohamed Jalal Al Reyaysa, director de comunicare si de servicii comunitare la ADFCA.

Al Reyaysa a facut aceste declaratii ieri, in timpul discursului de deschidere pe care l-a tinut la Conferinta Tarilor din Golf privind Responsabilitatea Sociala si ISO 26000, care a avut loc la hotelul Westin din Abu Dhabi si la care au participat reprezentanti ai Organizatiei Internationale pentru Standardizare (ISO) si ai Autoritatii pentru Standardizare si Metrologie din Emiratele Arabe Unite.

Desi deja o mare parte a domeniilor de baza ale activitatii ADFCA se refera la munca in folosul comunitatii, Autoritatea a mersul mult mai departe si a infiintat o echipa speciala pentru a elabora si a implementa un program RSC, alocand 0.025 din bugetul sau operational anual in acest scop, a mai atras atentia Al Reyaysa.

El a spus ca esentiale pentru acest demers au fost dispozitiile si indrumarile primite de la Inaltimea sa Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, viceprim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, ministrul afacerilor prezidentiale si presedintele consiliului de administratie al ADFCA.

ISO 26000 a fost creat cu scopul de a ajuta organizatiile sa contribuie la dezvoltarea durabila. Standardul vizeaza sa le incurajeze sa mearga dincolo de respectarea legilor. ISO 26000 este destinat sa promoveze o intelegere comuna in domeniul responsabilitatii sociale. ADFCA utilizeaza o metoda unica de a-si juca rolul de autoritate responsabila social, incurajand participarea personalului la diferitele initiative in folosul comunitatii, a mai spus Al Reyaysa.

“ADFCA si-a facut publica politica de responsabilitate sociala chiar mai inainte ca ISO 26000 sa intre in vigoare. In 2009, ADFCA a infiintat un serviciu in folosul comunitatii numit Auwn (asistenta), care este autorizat sa cheltuie in mod intelept si eficient banii alocati in acest scop. Activitatile desfasurate de Auwn tintesc o serie de categorii defavorizate ale societatii, cum sunt varstnicii, persoanele cu nevoi speciale, bolnavii, orfanii, studentii, locuitorii din zonele indepartate, prizonierii si asa mai departe,” a explicat el.

Principalele activitati intreprinse de Auwn includ sprijinul educativ pentru saraci si nevoiasi, ingrijirea si sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, sprijinirea activitatilor caritabile, indeplinirea altor nevoi ale categoriilor defavorizate, sprijinirea programelor care vizeaza consolidarea identitatii nationale, protectia mediului, acordarea de asistenta intreprinderilor alimentare mici si mijlocii in vederea consolidarii securitatii alimentelor, vizitele la spitale si sprijinirea activitatilor creative si comerciale efectuate de categoriile sociale defavorizate.

In momentul de fata, Auwn isi diversifica si isi intensifica activitatile pentru a acoperi toate cerintele standardului ISO 26000 intr-o maniera cat mai cuprinzatoare.(dupa o stire ameinfo.com)

› Activitati RSC conform ISO 26000 in sectorul public