Home > Stiri EXTERNE > AENOR certifica VASS conform ISO 27001 si ISO 20000

AENOR certifica VASS conform standardelor ISO 27001 si ISO 20000 pentru managementul serviciilor IT si pentru securitatea informatiei

16 septembrie 2011. Grupul VASS, Valor Añadido en Soluciones y Servicios, consultant IT specializat in noile tehnologii si in integrarea produselor si serviciilor, a obtinut certificarile ISO 20000 si ISO 27001 de la Asociatia Spaniola de Standardizare si Certificare AENOR.

Cu ocazia evenimentului care a avut loc la sediul central VASS pe 12 septembrie, Francisco Javier Latasa, directorul general al grupului, a primit ambele certificate din partea lui Ignacio Olalquiaga, directorul AENOR pentru Comunitatea Madrid, in prezenta lui Carlos Manuel Fernández, responsabil cu certificarile ISO IT&C in cadrul AENOR.

Prin aceasta dubla certificare ISO ca urmare a unui proces amplu de implementare ISO, Grupul VASS atesta ca si-a implementat un sistem de management al calitatii serviciilor sale IT (ISO 20000) si ca si-a instalat un sistem de management prin care si-a consolidat securitatea informatiei, sistem care se bazeaza pe imbunatatirea continua (ISO 27001).

Pentru Grupul VASS, certificarea sistemelor de management al serviciilor IT si al securitatii informatiei reprezinta rezultatul a noua luni de munca, timp in care si-a definit procesele, si-a implementat instrumentele de management si si-a format personalul implicat in sistem.

Astfel, Francisco Javier Latasa, directorul general al grupului VASS, a explicat: “Dubla certificareISO este o dovada a maturitatii acestor procese si indica angajamentul luat de VASS fata de managementul calitatii si fata de imbunatatirea continua. In aceasta privinta, obtinerea ambelor certificari va permite grupului VASS sa isi sporeasca eficacitatea si eficienta proceselor in domeniul acoperit de sistemul de management, sa fie coerent prin definirea obiectivelor si reviziilor care constituie ciclul de viata al imbunatatirii continue a sistemului,” a adaugat el.

La randul sau, Ignacio Olalquiaga, directorul AENOR pentru Comunitatea Madrid, a precizat: “Obtinerea dublei certificari de la AENOR – ISO 20000 si ISO 27001 – de catre VASS demonstreaza angajamentul grupului fata de calitatea si securitatea serviciilor IT si straduinta cotidiana, la toate nivelurile, a organizatiei. ”

Grupul VASS se dedica inovatiei tehnologice. Implementarea ISO si obtinerea certificatului managementului serviciilor IT ISO 20000 atesta faptul ca o organizatie sau o institutie si-a implementat un sistem de management al calitatii serviciilor IT, ameliorandu-si calitatea serviciile si reducandu-si costurile, intr-o incercare de imbunatatire continua.

Bazandu-se pe cerintele standardului international UNE ISO / IEC 20000-1, acest certificat ISO stabileste cerintele fundamentale care permit companiilor si institutiilor publice sa isi implementeze un sistem de management al serviciilor IT. Si mai mult, ISO 20000, care urmareste utilizarea optima a infrastructurii IT pentru excelenta in furnizarea de servicii clientilor, garanteaza ca mediul IT dintr-o organizatie este administrat corespunzator, beneficiind de servicii tehnologice de inalta calitate.

La randul sau, certificatul sistemului de management al securitatii informatiei ISO 27001 atesta ca organizatia si-a implementat si consolidat un sistem de management care protejeaza securitatea informatiei, avand ca fundament imbunatatirea continua. Bazandu-se pe UNE ISO / IEC 27001, care stabileste cerintele de implementare, documentare si evaluare a sistemului de management al securitatii informatiei, ISO 27001 confirma ca organizatiile si-au intarit securitatea datelor, ceea ce le da posibilitatea de a cunoaste riscurile, de a identifica amenintarile din mediul de afaceri si de a le reduce in mod eficace.

Aceste certificari atesta si respectarea diferitelor legi si reglementari privind protectia datelor cu caracter personal, privind comertul electronic, proprietatea intelectuala si alte aspecte legate de securitatea informatiei. Certificarile ISO transmit incredere tertelor parti. Pentru informatii suplimentare despre Grupul VASS, vizitati www.vass.es.

› AENOR certifica VASS conform ISO 27001 si ISO 20000