Home > Stiri EXTERNE > Aeroport international obtine certificare ISO 14064

Aeroportul International Rajiv Gandhi castiga certificarea ISO 14064 pentru cuantificarea emisiilor de gaze cu efect de sera

Hyderabad, India. 3 aprilie 2012. Bifand inca o reusita pe lista sa de realizari certificate, Aeroportul International Rajiv Gandhi apartinand GMR Hyderabad International Airport Ltd (GHIAL) a obtinut certificare ISO 14064 -1: 2006 pentru cuantificarea emisiilor sale de gaze cu efect de sera.

Rajiv Gandhi devine astfel cel de-al doilea aeroport din India, la scurt timp dupa certificarea aeroportului din Mumbai, si cel de-al treilea din Asia care castiga aceasta distinctie care indica angajamentul aeroportului fata de problemele mediului inconjurator. Verificarea nivelului de gaze cu efect de sera, care s-a referit atat la emisii, cat si la cantitatile indepartate, a fost efectuata de organismul de certificare Bureau Veritas, care si-a prezentat raportul independent de audit pe 31 martie.

Cuantificarea emisiilor de gaze cu efect de sera va ajuta aeroportul sa isi reduca amprenta de carbon a fiecarui pasager si a fiecarei tone de incarcatura manipulata, ca si costul energetic; astfel vor fi indeplinite standardele internationale de contabilizare a gazelor cu efect de sera din sectorul aviatic.

GHIAL se dedica excelentei in mediu si practicilor de lucru sustenabile si isi demonstreaza angajamentul fata de mediul inconjurator prin mai multe modalitati: implementarea standardelor internationale, adoptarea celor mai bune practici, respectarea tuturor legilor si reglementarilor de mediu, integrarea preocuparilor comunitatii in propriile politici. Conceptul de dezvoltare durabila este sustinut prin managementul mediului, utilizarea rationala a resurselor si pastrarea unor relatii excelente cu comunitatea.

Calitatea aerului aeroportuar GHIAL este asigurata prin mai multe masuri, dintre care:
– Inaltimea cosurilor de fum ale generatoarelor diesel este mentinuta peste 100 picioare;
– Au fost introduse si sunt utilizate echipamente de sprijin la sol pe baza de acumulatori;
– Din sase in sase luni, este verificat nivelul de poluare al tuturor vehiculelor detinute de aeroport ;
– Este monitorizata calitatea aerului din 10 puncte din aeroport si din apropierea acestuia, iar rezultatele se dovedesc a se incadra in normele Consiliului de Control al Poluarii.

GHIAL este certificat si ISO 14001 :2004, cel mai important standard international pentru sistemele de management al mediului; implementarea standardului presupune identificarea activitatilor aeroportuare care au impact asupra mediului si aplicarea masurilor necesare reducerii acestui impact. Pentru mai multe informatii, vizitati www.hyderabad.aero.

› Aeroport international obtine certificare ISO 14064