Home > Stiri EXTERNE > AGRICA evaluat dupa modelul AFAQ 26000

AGRICA, primul grup de protectie sociala complementara evaluat dupa modelul AFAQ 26000

3 aprilie 2012. Cu ocazia participarii sale la cea de-a 10-a Saptamana a Dezvoltarii Durabile, dedicate consumului responsabil si informarii cetatenilor (1 – 7 aprilie), grupul de protectie sociala AGRICA (www.groupagrica.com) a dat publicitatii rezultatele unui studiu al Asociatiei Franceze de Standardizare (AFNOR) asupra performantei sale in privinta responsabilitatii sociale.

In noiembrie 2011, AGRICA i-a incredintat o misiune de evaluare organismului national de standardizare AFNOR. Acest studiu se bazeaza pe analiza performantelor economice, sociale si de mediu ale organizatiei, asa cum sunt ele descrise in standardul international ISO 26000.

AFAQ 26000 este un instrument introdus de AFNOR in acelasi an cu publicarea standardului international ISO 26000:2010, prin care organizatiile isi pot evalua nivelul de maturitate si care poate duce la recunoasterea oficiala a eforturilor lor de sprijinire a responsabilitatii sociale in conformitate cu ISO 26000.

Studiul a fost mai mult decat incurajator, deoarece grupul a obtinut rezultate foarte bune in ceea ce priveste performanta economica (100%), guvernarea si luarea de decizii (87%), responsabilitatea fata de consumatori (87%) si relatiile cu utilizatorii (87%).

Aceasta evaluare pune in valoare demersul de responsabilitate sociala corporativa in care grupul AGRICA se implica din anul 2006. Studiul efectuat de AFNOR subliniaza mobilizarea grupului in jurul intereselor cheie legate de profilul organizatiei: grija acordata beneficiarilor, cautarea echilibrului economic si gestionarea resurselor umane.

Pe baza rezultatelor obtinute si recomandarilor evaluarii, lucrarile vor continua in aceeasi directie de respectare a indrumarilor standardului ISO 26000 si in cursul anului 2012. Acestea vor consolida implicarea AGRICA in calitate de organizatie responsabila social.
(dupa o stire leblogdesinstitutionnels.fr)

› AGRICA evaluat dupa modelul AFAQ 26000