Home > Stiri EXTERNE > AnythingIT Inc., certificat R2 si ISO 14001

AnythingIT, Inc., recomandat pentru certificarile R2 si ISO 14001:2004 (mediu)

Fair Lawn, New Jersey. 20 octombrie 2011. AnythingIT Inc., care si-a sarbatorit de curand cei 20 de ani de existenta in mediul de afaceri in calitate de companie specializata in refolosirea si reciclarea deseurilor electronice, a anuntat astazi ca a obtinut cu succes atat certificarea R2 (practici de reciclare responsabila pentru organizatiile care recicleaza produse electronice), cat si certificarea ISO 14001 : 2004 (standardul international pentru sistemul de management al mediului).

“Suntem extrem de mandri ca am obtinut aceste importante certificari R2 si ISO 14001 ale standardelor din sectorul nostru de activitate. Ele ne permit sa continuam sa ne sprijinim atat partenerii din sectorul public, cat si clientii din sectorul comercial,” a declarat dl Ted Knapp, responsabilul de securitate si de conformitatea cu reglementarile legate de mediu din cadrul AnythingIT, Inc.

Certificarea R2 este una consacrata in domeniu pentru cei care ating un foarte inalt nivel al proceselor si al performantei in gestionarea electronicelor aflate in ultima faza a ciclului de viata. Este un standard riguros care evalueaza reciclarea si refolosirea acestor produse, sanatatea mediului si a muncitorilor si practicile de securitate. In 2006, EPA (Environmental Protection Agency – Agentia de Protectie a Mediului din Statele Unite) a pus la punct un grup format din mai multe parti interesate pentru a dezvolta aceasta buna practica. R2 este un standard voluntar, care include principii si practici pentru cei care se ocupa de reciclarea produselor electronice in privinta dezasamblarii sau a recuperarii echipamentelor electronice uzate.

“In calitatea noastra de furnizori care sprijina producatorii de echipamente originale, ca si de parteneri ai agentiilor guvernamentale si ai organizatiilor comerciale, avand clienti in toate sectoarele industriale, ramanem dedicati asigurarilor ca numai cele mai inalte standarde sunt aplicate in gestionarea echipamentului IT uzat,” a spis David Bernstein, presedintele consiliului de administratie al AnythingIT, Inc. “Aceasta demonstreaza ca noi, ca organizatie, vom urma cele mai stricte standarde ale excelentei ambientale si operationale si mai arata ca ne-am luat angajamentul de a conduce o afacere sustenabila si prietenoasa cu mediul.”

Bernstein a mai mentionat ca AnythingIT, Inc. isi continua cresterea si extinderea constanta a operatiunilor pe multiple fronturi. Compania are, in prezent, sediul central in Fair Lawn, New Jersey, insa mai detine unitati pe teritoriul Statelor Unite si la nivel international. Pentru informatii suplimentare, vizitati site-ul companiei: www.anythingit.com

› AnythingIT Inc., certificat R2 si ISO 14001