Home > Stiri EXTERNE > Arval obtine certificarea ISO 14001 in Franta

23 ianuarie 2012. Arval France a primit certificarea ISO 14001 pentru managementul mediului din partea institutului national de standardizare AFNOR. Lansat la initiativa managerilor de varf, proiectul a durat aproape 18 luni si a implicat toti membrii personalului de la toate nivelurile companiei.

Certificarea ISO 9001 obtinuta in 1998 dovedea deja calitatea serviciilor oferite de Arval France. Obtinerea certificarii ISO 14001 subliniaza si demonstreaza dimensiunea ecologica a serviciilor companiei: “Inca de la infiintarea sa, Arval France s-a dedicat furnizarii unor servicii de cea mai buna calitate clientilor sai, si ne-am dorit sa facem inca un pas inainte in aceasta directie. In prezent, prin dezvoltarea unor servicii de calitate care sunt mai sigure pentru mediu, ne incurajam clientii sa ni se alature in aceasta abordare ecologista,” a explicat François-Xavier Castille, directorul general Arval France.

Motivand angajatii Arval sa priveasca afacerea din punctul de vedere al dezvoltarii durabile, aceasta strategie i-a incitat sa vina cu idei noi, ca Programul de Mediu si de Siguranta, care include 5 propuneri in acord cu principiile dezvoltarii durabile.

Proiectul pentru obtinerea unui certificat ISO 14001 care s-a desfasurat pe parcursul a 18 luni de zile a debutat printr-un audit complet al tuturor activitatilor Arval din Franta. Obiectivul acestei analize legate de mediu a fost evaluarea emisiilor de gaze, a cantitatii de deseuri produse, a consumului de resurse (energie, lemn, apa), si a poluarii fonice si vizuale. Dupa aceea a fost elaborata o politica de mediu alcatuita din 6 linii directoare cu ajutorul carora Arval intentioneaza sa actioneze in interesul mediului inconjurator.

Fiecare dintre aceste linii directoare constituie punctul de plecare al cate unui plan de actiune sprijinit de angajatii Arval. Progresul inregistrat de fiecare plan a fost evaluat prin intermediul unei matrice a indicatorilor care se bazeaza pe elementele existente. Sensibilizarea angajatilor a jucat un rol decisiv in aceasta privinta: “Succesul proiectului a depins in mare masura de angajamentul personalului nostru. Obtinerea certificatului ISO 14001 pentru mediu a fost un veritabil succes nu numai pentru ca membrii personalului au fost implicati, ci si pentru ca de acum inainte criteriile ambientale constituie o parte integranta a sistemului nostru de management,” a adaugat Castille.

Infiintata in 1989 in Franta, Arval si-a extins rapid activitatea la scara internationala. O filiala a BNP Paribas, una dintre cele mai solide banci din lume, compania s-a specializat in leasingul si gestiunea masinilor de serviciu. De peste 20 de ani, echipele Arval propun solutii pentru optimizarea serviciilor legate de mobilitatea automobilelor si externalizarea riscurilor asociate gestiunii masinilor. Sfaturile expertilor si calitatea serviciilor, care constituie promisiunea Arval, sunt oferite in 22 de tari, de peste 4000 de colaboratori. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.arval.fr.

› Arval obtine certificarea ISO 14001 in Franta