Home > Stiri EXTERNE > ATR obtine recertificare ISO 14001

ATR, filiala EADS, obtine certificare ISO 14001 (reinoirea certificatului ISO 14001 pentru managementul mediului)

ATR, filiala comuna a Finmeccanica si EADS, a primit reinnoirea certificatului sau ISO 14001, cu privire la respectarea standardelor de mediu de catre intreprinderi, atat pentru sediul sau social din Blagnac, cat si pentru unitatea sa de productie din St.Martin-du-Touch, pentru activitatile de asamblare, personalizare, de incercari la sol si in zbor, de vanzare si postvanzare a avioanelor.

Aceasta largire a perimetrului certificarii ISO 14001 permite ATR sa devina primul constructor de avione regional care a obtinut certificarea standardului ISO 14001 aplicabila la ciclul de viata al aparatelor sale de zbor.

Certificarea ISO 14001 permite, de asemenea, pozitionarea in calitate de lider a ATR pe piata avioanelor regionale, fiind un punct de referinta pentru o aviatie durabila.

Noul certificat ISO 14001 (recertificare) a fost inmanat producatorului de avioane in cadrul salonului Bourget, de catre Eric Salaun, director general al organismului de certificare Det Norske Veritas Business Assurance Franta (DNV).

Decernarea certificarii a avut loc in prezenta dnei Nathalie Kosciusko-Morizet, ministru al ecologiei, al dezvoltarii durabile, al transportului si al locuintelor, ca si a dlui Thierry Mariani, secretarul de stat al transporturilor. sursa: www.boursier.com

› ATR obtine recertificare ISO 14001