Home > Stiri EXTERNE > AUO obtine certificarea ISO 50001

AUO devine primul producator care obtine certificare ISO 50001

24 iunie 2011. AU Optronics Corp (AUO, 友達光電), al doilea producator pe plan national de ecrane LCD, a declarat ieri ca fabrica sa din Central Taiwan Science Park (中部科學園區) si o unitate de productie de module TV din Suzhou, China, au trecut testele pentru obtinerea certificarii noului standard ISO 50001 pentru managementul energiei.

Acest lucru transforma AUO in primul producator din lume care a obtinut certificare ISO 50001, stadard care vizeaza sa ajute companiile sa-si sporeasca eficienta energetica si sa aiba un impact redus asupra mediului, a mentionat compania intr-o declaratie.

Anuntul despre ISO 50001 a venit dupa ce miercurea trecuta AUO a obtinut aprobarea guvernamentala de a cumpara 49% din actiunile fabricii Longfei Optoelectronics Co (龍飛光電) din China in valoare de 796 milioane de dolari.

“A fi primul producator din lume care primeste certificarea ISO 50001 ilustreaza faptul ca nu am precupetit niciun efort pentru a adopta practicile ecologiste de economisire a energiei, ceea ce a dus la recunoasterea globala de astazi,” a precizat intr-o declaratie vicepresedintele diviziei de productie globale AUO,Lin Shr-kai (林士凱).

Este de asteptat ca implementarea ISO 50001 sa ajute AUO sa obtina economii de 10% in fabrica sa din Central Taiwan Science Park in acest an.

Aceasta va permite companiei sa economiseasca si – estimativ – 55 milioane de kilowati pe ora si sa reduca emisiile de carbon cu 35000 de tone, ceea ce reprezinta echivalentul in impaduriri a noua parcuri New York City Central, au mai declarat surse din cadrul AUO.

Cat despre fabrica de module TV din Suzhou, compania a spus ca se asteapta o economisire de aproximativ 5 procente in ceea ce priveste consumul energetic, sau echivalentul a circa 1,5 milioane de kilowati pe ora. sursa: www.taipeitimes.com

› AUO obtine certificarea ISO 50001