Home > Stiri EXTERNE > Autoritate de inregistrare pentru standardul ISO 6166

ISO alege Anna ca autoritate de inregistrare pentru standardul ISO 6166

18 iulie 2011. Asociatia Agentiilor Nationale de Numerotare (Association of National Numbering Agencies – Anna) a ajuns la o intelegere cu Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) prin care va deveni autoritatea de inregistrare a standardului ISO 6166 care detemina numerele ISIN folosite pentru a identifica valorile mobiliare, potrivit declaratiilor presedintelui subcomitetului ISO 4(SC4), Nourredine Yous din Zurich, responsabil cu sprijinul strategic in distributia datelor la SIX Telekurs.

Anna va fi responsabila pentru implementarea standardelor ISO 6166 si ISO 10962, pentru clasificarea instrumentelor financiare. Asociatia se afla in cautarea unei autoritati de inregistrare a ISO 10962; ISO 18773 pentru abrevierea termenilor din sfera valorilor mobiliare; si ISO 18774 pentru prescurtari ale instrumentelor financiare. Prescurtarile instrumentelor financiare indica diferitele tipuri de instrumente care trateaza anumite valori mobiliare specifice, ca: actiuni comune, preferate sau rambursabile.

“Toate aceste standarde, in cazul in care Anna ajunge la aceeasi intelegere cu ISO ca si in privinta standardului ISO 6166, reprezinta vesti foarte bune pentru industrie, deoarece aceste standarde isi asteapta implementarea pe scara larga de mai multi ani,” a spus el. “Daca vor fi implementate, ele vor inlesni substantial mijloacele de comunicare intre jucatorii de pe piata, ca si raportarea la organismele de reglementare ale fiecarei tari.”

In luna mai a acestui an, ISO a ales Swift ca autoritate de inregistrare pentru standardul sau de identificare a persoanelor juridice, ISO 17442. sursa: www.waterstechnology.com

› Autoritate de inregistrare pentru standardul ISO 6166