Home > Stiri EXTERNE > AVT certificata ISO 13485 (echipamente medicale)

Dezvoltarea si fabricarea camerelor AVT sunt in conformitate cu standardele de asigurare a calitatii pentru dispozitivele medicale ISO 13485

5 martie 2012. Importantul producator de camere cu tehnologie machine vision (automatizarea procesului de evaluare calitativa al unui produs) Allied Vision Technologies (AVT) a obtinut certificarea ISO 13485:2010 pentru dezvoltarea si fabricarea camerelor digitale si a componentelor utilizate pentru prelucrarea imaginilor in dispozitivele medicale. Sistemul de management al calitatii implementat de companie a fost auditat cu succes de Eurocat Institute for Certification and Testing la sfarsitul anului trecut, compania primind certificatul in februarie 2012. Domeniul certificarii acopera intregul ciclu de viata al produsului, de la proiectare la productie si comercializare si pana la service si reparatii.

Imagistica medicala reprezinta o piata cheie pentru AVT de multi ani incoace. Cu aplicatii ca oftalmologia, microscopia, radiologia dentara, scanarea sau inregistrarea miscarii 3D folosita in diagnosticarea ortopedica, compania si-a construit o reputatie de invidiat pe piata dispozitivelor medicale, care a devenit o zona de vanzari majore dupa controlul industrial.

“Desi respectam de ani de zile cele mai inalte standarde ale calitatii si ne bucuram de o reputatie foarte buna in domeniul nostru, am simtit ca este timpul sa ii adaugam certificarii ISO 9001 si pe cea ISO 13485 pentru dispozitive medicale“, a explicat dr. Volker Hartman, directorul calitatii in cadrul Allied Vision Technologies. “Aceasta confirmare potrivit unui standard international ne va ajuta sa castigam si mai multe contracte medicale pe pietele noastre in crestere din Asia si de pe continentul american”.

Certificarea ISO 13485 este inca o confirmare a importantei pe care o acorda compania AVT calitatii produselor si serviciilor oferite pe piata camerelor cu tehnologie machine vision. Allied Vision Technologies detine de mai multi ani certificarea ISO 9001 pentru sistemul sau de management al calitatii. Toate camerele AVT sunt proiectate si fabricate in propriile centre de cercetare si dezvoltare si in unitatile de productie ale companiei din Germania si Canada, respectand cele mai inalte standarde ale calitatii.

Pe langa calitatea camerelor, clientii AVT se pot baza si pe un inalt nivel al serviciilor si al suportului tehnic oferit. “Angajamentul nostru ferm fata de calitatea serviciilor a fost dintotdeauna un factor cheie de succes pentru noi”, a adaugat dr. Hartmann. “Ne-am extins recent echipele de suport tehnic din Germania, America de Nord si Singapore. Indiferent de fusul orar, fie ca e noapte sau zi, intotdeauna exista cineva acolo gata sa ajute clientii”.

Infiintata in 1989, Allied Vision Technologies este o sucursala detinuta in totalitate de compania listata la bursa Augusta Technologie AG. Pentru informatii suplimentare despre rencentul certificat ISO 13485 obtinut de societate, vizitati www.alliedvisiontec.com si www.augusta-ag.com.

› AVT certificata ISO 13485 (echipamente medicale)