Home > Stiri EXTERNE > Biomin primeste recunoasterea ISO

12 octombrie 2011. Biomin, compania furnizoare de produse pentru sanatatea si nutritia animalelor, a fost recent premiata pentru eforturile sale legate de sustenabilitatea mediului, primind certificarea recunoscuta international ISO 14040.

Recunoasterea de catre ISO a masurilor aplicate de Biomin in privinta sustenabilitatii mediului va contribui la o intelegere mai profunda a dezbaterilor asupra mediului si va sprijini pozitia crescatorilor de vite.

Interesul in emisiile de CO2 continua sa creasca, iar toate stadiile lantului de productie – de la producerea furajelor si cresterea animalelor pana la sacrificarea, prelucrarea si comercializarea lor – sunt supuse in prezent unei presiuni crescande. Pentru a incuraja o intelegere mai profunda si mai precisa a participarii in acest sector, Biomin si-a examinat indeaproape propriile procese si a castigat acreditarea ISO.

Biomin a luat ca punct de plecare a investigatiilor sale “potentialul incalzirii globale” si in special echivalentii CO2. Luand in considerare gazele cele mai relevante in privinta mediului – CO2, CH4 si N20, Biomin a identificat masura in care un grup de produse sau un anume grup de animale contribuie la efectul de sera.

Adoptand o abordare completa, a tuturor fazelor, Biomin si-a concentrat atentia asupra a doua zone principale. Analiza a avut in vedere emisiile de CO2 in toate stadiile, de la procesele tehnice si biotehnologice din timpul producerii de materie bruta, pana la definitivarea si livrarea produselor. O evaluare minutioasa a scos in evidenta faptul ca aproximativ 70% din totalul emisiilor echivalente CO2 au provenit din insasi producerea de materii prime. In plus, au fost monitorizati si indicatorii principali privind eficienta apei si a energiei, ca si utilizarea deseurilor si a solului. Evaluarea s-a ocupat si de efectele cresterii performatei produselor Biomin asupra animalelor si de reducerile asociate emisiilor echivalente CO2.

Reducerea emisiilor provenite din operatiunile companiei Biomin este posibila prin optimizarea utilizarii furajelor si prin imbunatatirea performatei animalelor. De exemplu, unele studii au aratat ca o tona de CO2 investita intr-un produs Biomin a redus emisiile echivalente CO2 din productia de pui tineri cu pana la 128 de tone. Pentru mai multe informatii, vizitati http://www.biomin.net/en.

› Biomin primeste recunoasterea ISO