Home > Stiri EXTERNE > BluWood NexGen obtine certificarea ISO 14001

BluWood NexGen Advanced Limited (tratarea cherestelei) obtine certificatul de mediu ISO 14001

18 octombrie 2011. BluWood NexGen Advanced a intrat pe piata europeana la TimberExpo, noul eveniment si expozitie internationala care are loc in orasul Coventry din Marea Britanie. Compania si-a dorit o verificare independenta internationala atat a produselelor, cat si a proceselor sale, iar cea mai importanta recunoastere este cea a Organizatiei Internationale pentru Standardizare (ISO) prin intermediul sistemului de management al mediului (SMM), sub forma certificarii ISO 14001.

Desi BluWood NexGen Advanced este o companie noua pe piata europeana, ea este consacrata in Canada pentru tratarea superioara a cherestelei, care ofera un nou standard al rezistentei la foc, umezeala, mucegai si fainare, ultraviolete si insecte cum sunt carii. Se aplica rapid si usor prin pulverizare sau pensulare si are recomandari ecologice excelente, fiind prietenos cu mediul, pe baza de apa si nedegajand vapori toxici.

Venind in completarea certificarii ISO 9001 pentru managementul calitatii, care a fost obtinuta de curand, certificarea ISO 14001 inseamna ca toti clientii internationali ai companiei au garantia deplina ca sistemul de management al mediului utilizat de companie functioneaza continuu in ceea ce priveste furnizarea si manipularea mediilor de tratare a cherestelei.

Steve Browne, presedintele consiliului de administratie al BluWood NexGen Advanced Limited, a comentat despre aceasta realizare: “In calitate de companie care vinde un produs sustenabil in sectorul nostru, ne vom afla mereu in vizorul expertilor externi pentru a garanta ca nu numai oferim un produs ecologic, ci si ca procesele noastre sunt la fel de bune pentru mediul inconjurator. Obtinerea certificarii ISO14001 dovedeste ca facem ceea ce spunem ca facem.”

“BluWood NexGen Advanced reprezinta un urias pas inainte in privinta tratarii cherestelei. Ceea ce recomanda in mod special formula si aplicarea produsului nostru este faptul ca am stabilit un nou standard in rezistenta la foc , care va redefini modul in care cheresteaua poate fi folosita in constructii, insa si faptul ca formula este pe baza de apa, iar aplicarea prin pulverizare sau pensulare nu degaja vapori toxici,” a concluzionat Browne. Pentru mai multe informatii despre companie, vizitati www.bluwoodnga.co.uk.

› BluWood NexGen obtine certificarea ISO 14001