Home > Stiri EXTERNE > Brazilia a gazduit adunarea generala anuala a ISO

Peste 400 de delegati si-au dat intalnire la cea de a 37-a adunare generala ISO. Desfasurat la Rio de Janeiro, in Brazilia, evenimentul a reunit reprezentanti din peste 120 de tari membre ISO. S-au pus in discutie standardele internationale ISO si impactul lor asupra mediului de afaceri, a societatii si economiei globale.

In cuvantarea de deschidere, Julio Bueno, reprezentant al secretariatului pentru dezvoltarea economica, energie, industrie si servicii al statului Rio, a prezentat o serie de aspecte provocatoare legate de Brazilia si economia complexa pe care o gestioneaza acesta tara. “Cel mai important sector economic pentru noi se refera la industria petroliera, iar statul Rio acopera 80% din acest sector” a declarat domnul Bueno, subliniind marea provocare reprezentata de cresterea ponderii acestui sector in cadrul economiei nationale braziliene.

Alte puncte de vedere, din partea industriei aviatice, au venit din partea d-lui Mauro Kern, vicepresedinte executiv al companiei Embraer. Vorbitorul si-a facut publice opiniile legate de pilonii necesari pentru ajutorarea industrie aviatice in orientarea catre un viitor mai sustenabil, subliniind nevoia de adaptare, inovare si cooperare.

“Cooperarea reprezinta elementul esential” a declarat domnul Mauro Kern.” Problemele cu care ne confruntam azi sunt prea complexe pentru a fi abordoate de institutii sau companii singulare.”

In plus fata de prezentarile facute de presedintele ISO, Terry Hill, de secretarul general ISO, Rob Steele si presedintele ABNT, Buzatto Costa, participantii au participat la patru sesiuni separate, cu urmatoarele tematici:

• Standarde si regulamente
• Competenta membrilor
• Daca urmatoarea generatie va reproiecta ISO, cum va arata acesta institutie
• Innoirea strategiei de comunicare a ISO

Eforturile derulate de membrii ISO reprezinta oportunitati pentru acestia, in vederea diseminarii diverselor experiente si invatarii permanente, aspecte accentuate de domnul Rob Steele.

Adunarea generala s-a desfasurat intre 8 si 12 septembrie in Rio de Janeiro. Pe agenda reuniunii s-a mai aflat si un seminar referitor la intreprinderile mici si mijlocii, o sesiune de lucru legata de sustenabilitate si o zi dedicata tarilor in curs de dezvoltare. Evenimentul a fost gazduit de ABNT, membru ISO din partea Braziliei, tara gazda. (dupa un comunicat ISO)

› Brazilia a gazduit adunarea generala anuala a ISO