Home > Stiri EXTERNE > Carlsberg respecta ISO 9001, 14001 si 22000

Carlsberg Ucraina confirma respectarea standardelor ISO 9001, ISO 14001 si ISO 22000

16 august 2012. Sistemul de management aplicat in fabricile de bere din Kiev, Lviv si Zaporojie ale companiei Carlsberg Ucraina este in conformitate deplina cu standardele internationale ISO. Acest lucru a fost atestat de auditul de conformitate prin care compania a trecut in lunile iulie si august 2012. In timpul acestei evaluari, intreprinderea si-a demonstrat conformitatea sistemului de management integrat cu cerintele standardelor ISO 9001:2008 (sistemul de management al calitatii), ISO 14001:2004 (sistemul de management al mediului) si ISO 22000:2005 (sistemul de management al sigurantei alimentelor).

In fiecare an, unitatile de productie Carlsberg Ucraina din Lviv, Zaporojie si Kiev sunt supuse unor audituri independente pentru a-si dovedi inaltul nivel al calitatii operatiunilor. Anul 2012 nu constituie o exceptie.

In timpul inspectarii fabricilor, expertii organismului de certificare TÜV SÜD Ucraina au scos in relief profesionalismul si excelenta calificare a angajatilor, ca si disciplina lor in activitatea de productie. Auditorii au mai remarcat si etapele moderne de productie, metodele manageriale si cele mai noi programe software, folosite in mod eficient. TÜV SÜD Ucraina este o filiala a concernului german TÜV SÜD, organism mondial de inspectie si certificare a sistemelor de management, renumit pentru echipa sa de auditori si experti.

Certificatul aferent fiecarui standard – ISO 9001, ISO 14001 si ISO 22000 – a fost emis cu o perioada de valabilitate de trei ani, timp in care au loc anual audituri de supraveghere care confirma respectarea cerintelor standardelor ISO.

Certificarea sistemelor de management reprezinta o initiativa voluntara a companiei Carlsberg Ucraina, facand parte din urmarea politicii internationale a grupului Carlsberg in privinta responsabilitatii sociale corporative.

Yuri Bykoriz, vicepresedinte executiv la Carlsberg Ucraina, a declarat cu aceasta ocazie:
“Deoarece suntem o companie responsabila din punct de vedere social, ne integram sistematic diferite programe de conservare a resurselor termice, a apei si a energiei in procesele noastre de productie.

Datorita implementarii acestor programe din 2009 pana in 2011, consumul de energie termica a fost redus cu 20%, consumul de electricitate, cu 8%, iar consumul de apa, cu 17%. De asemenea, punem la punct in mod sistematic proiecte care ne ajuta sa imbunatatim conditiile de lucru ale angajatilor nostri. Aceste proiecte ne permit sa ne conformam celor mai exigente cerintele ale standardelor internationale ISO.

Este important ca eficienta muncii noastre sa fie confirmata de experti externi, in cazul nostru de specialistii de la TÜV SÜD Ucraina. Suntem foarte incantati ca acestia au confirmat conformitatea sistemului nostru de management integrat al calitatii, mediului si sigurantei alimentelor cu cerintele standardelor internationale si ca au remarcat ca ne miscam in directia cea buna.”

Grupul Carlsberg si-a deschis prima fabrica in Ucraina in 1996. Pentru mai multe informatii, vizitati www.en.carlsbergukraine.com.

› Carlsberg respecta ISO 9001, 14001 si 22000