Home > Stiri EXTERNE > Centru de distributie certificat ISO 14001

Centrul de distributie Sears Calgary a fost recunoscut pentru excelenta in protectia mediului

Toate celelalte centre de distributie Sears se pregatesc sa fie certificate ISO 14001

Toronto, Canada. 1 iunie 2011. Sears Canada a anuntat ca centrul sau de distributie National Logistics Centre (NLC) din Calgary a primit inregistrarea ISO 14001 pentru managementul mediului, pentru eforturile sale neintrerupte de a reduce impactul operatiunilor sale asupra mediului. Certificarea ISO 14001, care se bazeaza pe standardul recunoscut international pentru managementul mediului, recunoaste ca Sears are o abordare sistematica orientata spre identificarea si controlarea impactului asupra mediului a activitatilor desfasurate de NLC Calgary, angajandu-se sa se imbunatateasca in mod continuu pentru a sustine astfel protejarea mediului inconjurator.

“Sears Canada anunta cu mandrie ca unitatea sa NLC din Calgary a fost inregistrata ISO 14001,” a declarat Dene Rogers, presedintele Sears Canada. “Eforturile benevole pe care le-am depus si care au condus la aceasta certificare reprezinta cele mai bune practici aplicate de angajatii Sears cu scopul de a reduce impactul pe care operatiunile il au asupra mediului. Obtinerea acestui certificat ISO 14001 reprezinta dedicarea cu care Sears lupta impotriva schimbarilor climatice si cultura sustenabilitatii impartasita de angajatii si clientii nostri, ca si de comunitatea in sanul careia Sears isi desfasoara activitatile. Le multumesc tuturor angajatilor Sears care lucreaza in unitatea noastra din Calgary pentru aceasta realizare atat de semnificativa.”

Monitorizarea lunara a consumului de combustibilul, de electricitate si de apa, coroborata cu analizele lunare ale gestionarii deseurilor au reprezentat o parte din factorii prin care au fost identificate noi oportunitati de imbunatatire. Auditurile de supraveghere programate in mod regulat in cadrul companiei in urmatorii trei ani vor asigura mentinerea conformitatii cu standardul ISO 14001.

“Schimbarile care au avut loc in operatiunile centrului de distributie Sears Calgary NLC demonstreaza asiduitatea Sears de a-si reduce in mod continuu impactul operatiunilor asupra mediului,” a spus dr. James Gray-Donald, vicepresedinte asociat Sears Canada. “Succesul obtinut de Sears Calgary NLC este unul semnificativ, iar eforturi similare sunt in curs in celelalte cinci centre de distributie Sears din tara, toate tintind obtinerea prestigioasei inregistrari ISO 14001.”

Reusita Sears Calgary de a obtine inregistrarea ISO 14001 (sistemul de management al mediului) reprezinta, in acelasi timp, desavarsirea unui sistem integrat de management, alaturi de certificarile deja obtinute ale standardelor ISO 9001 (pentru sistemul de management al calitatii) si OHSAS 18001 (pentru sistemul de management al sanatatii si securitatii profesionale).

Sears Canada este un mare comerciant cu amanuntul, avand numeroase magazine si puncte de desfacere si de service pe tot cuprinsul tarii. Compania publica, de asemenea, cel mai extins catalog de marfuri din Canada si ofera posibilitatea de a cumpara online la adresa www.sears.ca. (sursa: www.newswire.ca)

› Centru de distributie certificat ISO 14001