Home > Stiri EXTERNE > Centru medical obtine acreditarea ISO 15189

Centrul medical REPROMEDA obtine acreditarea ISO 15189 pentru utilizarea platformei 24sure a companiei britanice BlueGnome

26 iunie 2012. REPROMEDA si BlueGnome (Brno, Republica Ceha si Cambridge, Marea Britanie) anunta ca REPROMEDA a obtinut acreditarea internationala ISO 15189 pentru utilizarea platformei 24sure dezvoltate de BlueGnome pentru laboratoarele sale din Brno, Republica Ceha. 24sure este o tehnica de depistare a aneuploidiei in 24 de cromozomi din celule individuale, care ofera posibilitatea alegerii unui singur embrion normal pentru transfer; tehnica este utilizata in aplicatiile de fertilizare in vitro.

Comentand pe marginea acestei acreditari, directorul medical REPROMEDA, dr. Kateřina Vesela, partizana a acreditarii laboratoarelor si experta in standardele ISO pentru laboratoare, a spus:

„Sunt foarte incantata ca echipa noastra a obtinut acreditarea ISO 15189 pentru folosirea platformei BlueGnome. Suntem foarte mandri ca suntem prima echipa care castiga acreditarea ISO in domeniul diagnosticului genetic de preimplantare. Acest lucru le ofera clientilor nostri asigurari despre faptul ca metodele noastre de tratament sunt acreditate in mod oficial si le ofera si altor laboratoare un drum de urmat.“

ISO 15189:2007 este un standard utilizat de laboratoarele medicale in dezvoltarea sistemelor lor de management al calitatii si in evaluarea propriei competente, el fiind folosit si de organismele de acreditare in confirmarea sau recunoasterea competentei laboratoarelor medicale.

BlueGnome este un important furnizor de solutii genetice pentru depistarea anormalitatilor cromozomiale in citogenetica si in fertilizarea in vitro. Pentru mai multe informatii, vizitati www.cambridgebluegnome.com, www.24suretest.com si www.repromeda.cz/en.

› Centru medical obtine acreditarea ISO 15189