Home > Stiri EXTERNE > Centru de transfuzii de sange certificat ISO 15189

Centrul National de Transfuzii de Sange din Sri Lanka ar putea primi certificarea standardului ISO 15189:2007

9 iulie 2011. Centrul National de Transfuzii de Sange din Sri Lanka a devenit pricipalul centru care ofera servicii de consiliere pentru bancile de sange din tarile din sudul Asiei. Secretarul centrului de transfuzii, dr. Piyal Perera, a afirmat intr-o declaratie ca respectivul centru este capabil sa ofere servicii care se ridica la inaltimea standardelor recunoscute pe plan international conforme cu ISO 15189.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat deja Centrul National de Transfuzii de Sange din Sri Lanka in vederea certificarii sale ISO.

Standardul ISO 15189 : 2007 defineste cerintele privind calitatea si competenta specifice laboratoarelor medicale.

Nevoia anuala de sange in Sri Lanka atinge 300000 de pinte. Centrul are la dispozitie aproximativ 250 de pinte de sange in fiecare zi, destinate spitalelor. Pe insula exista circa 85 de banci de sange afiliate la cele mai importante spitale.

Dr. Piyal Perera a precizat ca o persoana sanatoasa cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 de ani este capabila sa doneze sange de patru ori pe an. El a facut un apel la public, cerand ca mai multi oameni sa devina voluntari si sa doneze sange pentru a salva vietile semenilor lor, pacientii.

› Centru de transfuzii de sange certificat ISO 15189