Home > Stiri EXTERNE > Certificare HACCP Furnizor de aminoacizi farmaceutici

Fabrica Ajinomoto AminoScience din Carolina de Nord primeste certificarea HACCP

Ajinomoto AminoScience isi confirma siguranta in productie si procedurile de calitate utilizate

Raleigh, Carolina de Nord. 20 septembrie 2011. Ajinomoto AminoScience, LLC (AAS) a anuntat astazi ca a primit certificarea HACCP (analiza riscurilor si punctelor critice de control) pentru fabrica sa din Raleigh, Carolina de Nord. HACCP este un program FDA (Administratia Alimentelor si Medicamentelor) recunoscut de industriile alimentara si farmaceutica pentru capacitatea sa de a trata problema sigurantei alimentelor prin demonstrarea politicilor si procedurilor privind fabricarea si igiena. Certificarea HACCP primita de Ajinomoto garanteaza manipularea sigura in timpul fabricarii, depozitarii, impachetarii si transportarii aminoacizilor intr-o maniera care previne contaminarea si imbolnavirile cauzate de alimente.

HACCP a devenit unul dintre programele calitatii la care companiile care produc alimente si, in special, alimente pentru copiii mici, doresc tot mai mult sa participe. Ajinomoto este un dezvoltator important de aminoacizi, cu multiple aplicatii in nutritie, incluzand solutii intravenoase, formule pediatrice si alte suplimente dietetice, iar aceasta certificare demonstreaza si mai mult angajamentul companiei fata de asigurarea calitatii.

Ajinomoto a fost primul producator de aminoacizi farmaceutici si continua sa fie singurul producator de L-aminoacizi farmaceutici din Statele Unite. Fabrica sa din Carolina de Nord a obtinut anterior certificatul pentru bunele practici de manufacturare de la FDA, care garanteaza analize bazate pe reglementari si politici de inspectare bazate pe adoptarea ultimelor progrese tehnologice din industria farmaceutica.

“Calitatea si siguranta produselor sunt de o importanta critica atat pentru industria alimentara, cat si pentru cea farmaceutica. Aplicarea indrumarilor HACCP (implementare haccp)  ii permite companiei Ajinomoto sa isi demonstreze in continuare angajamentul fata de siguranta clientilor si fata de producerea de aminoacizi de cea mai inalta calitate,” a declarat Tatsuya Sato, vicepresedintele Ajinomoto AminoScience, LCC. “Vom continua sa indeplinim si sa depasim standardele preferate din domeniul nostru in privinta producerii si manipularii produselor noastre, implementand aceste standarde si in celelalte unitati ale noastre din America de Nord.”

Ajinomoto este lider in furnizarea de aminoacizi farmaceutici in SUA si la nivel mondial. Avand peste 50 de ani de experienta in identificarea, purificarea si comercializarea aminoacizilor, Ajinomoto AminoScience, LLC (AAS) continua sa inoveze si sa elaboreze noi standarde industriale pentru producerea aminoacizilor si alte servicii asociate. Pentru mai multe informatii despre produsele si serviciile oferite de AAS, va rugam sa vizitati www.ajiaminoscience.com.

› Certificare HACCP Furnizor de aminoacizi farmaceutici