Home > Stiri EXTERNE > Certificare ISO 13485 pentru Pittsburgh Plastics Mfg

PPM a primit certificatul ISO 13485:2003, care ii va permite un nivel mai inalt al managementului calitatii pentru fabricarea si dezvoltarea de produse medicale

Butler, Pennsylvania. 25 aprilie 2012. Organismul de certificare SRI Quality System Registrar a anuntat ca a acordat certificarea sistemului de management ISO 13485 companiei Pittsburgh Plastics Mfg., Inc. (PPM), situate in Butler, Pennsylvania, pentru proiectarea si fabricarea dispozitivelor avansate din polimer destinate pietelor medicale, atletice si industriale.

A. Joseph Falcsik, vicepresedintele SRI Quality System Registrar, a declarat cu aceasta ocazie: “Suntem incantati sa recunoastem ca PPM a demonstrat o implementare eficace a sistemului de management al calitatii. Certificarea ISO 13485:2003 le ofera dovezi clientilor, furnizorilor, angajatilor si comunitatii despre angajamentul lor de a fabrica produse de calitate si de a le oferi satisfactie clientilor.”

Ian Cummings, inginer-sef la Pittsburgh Plastics, a spus, la randul sau: “Certificarea ISO 13485:2003 confirma angajamentul fata de calitate pe care PPM si l-a asumat de-a lungul anilor. Suntem entuziasmati de noile oportunitati pe care aceasta certificare ni le va pune la dispozitie in dezvoltarea si fabricarea de dispozitive medicale.”

ISO 13485:2003 este un standard orientat catre procese; certificarea le recunoaste organizatiilor capacitatea de a face o legatura intre obiectivele de afaceri si eficacitatea operationala. Companiile care obtin certificarea sistemului de management al calitatii in conformitate cu ISO 13485:2003 au demonstrat o implementare eficienta a managementului documentatiei si inregistrarilor, angajamentul conducerii superioare fata de clientii companiei, stabilirea unei politici clare, o buna planificare si implementare, o buna gestionare a resurselor, metode eficiente de control, masura si analiza a proceselor.

Pittsburgh Plastics Mfg., Inc. este un producator contractant de solutii personalizate de amortizare pentru sectorul medical, pediatric, industrial si atletic. PPM utilizeaza o varietate de materiale proprii, printre care poliuretan, silicon, spuma si hidrogel. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.pittsburghplastics.com.

› Certificare ISO 13485 pentru Pittsburgh Plastics Mfg