Home > Stiri EXTERNE > Certificare ISO 14001 pt. un Centru de Conferinte

Locul de intalnire al participantilor la Conferinta privind Schimbarile Climatice primeste certificarea ISO de mediu

Centrul International de Conferinte din Durban, locul care gazduieste conferinta COP17 de anul acesta, a fost rasplatit pentru practicile sale de management al mediului conform cu ISO 14001.

19 octombrie 2011. Centrul International de Conferinte din Durban (ICC Durban), locul unde vor avea loc discutiile ONU privind schimbarile climatice anul acesta, a primit certificarea ISO 14001 pentru indeplinirea cerintelor standardului de management al mediului, dupa cum a declarat Julie-May Ellingson, directoarea centrului.

Cea de-a 17-a Conferinta a Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice (COP17) va avea loc intre 28 noiembrie si 9 decembrie anul acesta si la ea vor participa peste 40000 de delegati din intreaga lume.

Potrivit acordului incheiat intre tara gazda si ONU, Durban va avea responsabilitatea de a calcula si de a reduce la minim amprenta de carbon a evenimentului si, acolo unde este cazul, de a o echilibra prin mijloacele adecvate.

“Suntem incantati ca am primit certificarea ISO 14001, care vine in completarea certificarilor ISO 9001 (managementul calitatii) si ISO 22000 (siguranta alimentara) si confirma dedicarea ICC Durban fata de practicile de management de inalta calitate,” a spus dna Ellingson. “Este o eticheta a calitatii data organizatiei noastre, una pentru obtinerea careia echipa noastra a muncit din greu.”

ICC Durban si-a incheiat luna trecuta auditul de certificare ISO. Certificarea atesta ca centrul de conferinte isi reduce la minim efectele daunatoare asupra mediului si ca depune eforturi pentru a-si imbunatati performanta ambientala.

Proiectul cladirii ICC incorporeaza elemente “verzi” cum ar fi fatadele mari din sticla care permit o buna trecere a luminii naturale, iluminare eficienta energetic si sisteme de aer conditionat.

Gradina adaposteste specii de plante locale, din provincia KwaZulu-Natal, ceea ce reduce nevoia de irigare. Exceptie fac cei trei baobabi care au fost plantati pentru a reprezenta cele trei principale grupuri culturale din KwaZulu-Natal.

ICC isi cultiva propriile verdeturi pentru aprovizionarea bucatariei, ele deservind majoritatea nevoilor centrului legate de furnizarea de preparate culinare. Aceasta initiativa va fi extinsa in curand pentru a include o varietate mai mare de verdeturi si de legume, conform unei declaratii data de centru.

Cladirea are o politica foarte riguroasa de selectare a deseurilor, iar in prima jumatate a anului a reciclat peste jumatate din cantitatea de deseuri produse. Instalatiile sale au fost modernizate pentru a fi mai eficiente energetic, anticipandu-se reducerea nevoilor energetice cu 215kW – aproximativ 7% din cererea totala din momentul de fata. Pentru mai multe informatii, vizitati www.icc.co.za.

› Certificare ISO 14001 pt. un Centru de Conferinte