Home > Stiri EXTERNE > Certificare ISO 16949 obtinuta de Grupul Açotubo

Grupul Açotubo castiga certificarea calitatii pentru sectorul auto cu ISO 16949

12 septembrie 2011. Avand ca obiectiv furnizarea constanta de produse si de servicii de calitate, Grupul Açotubo, prin intermediul diviziei sale de piese si accesorii, a castigat certificarea ISO 16949, o importanta specificatie tehnica pentru piata auto.

“In momentul de fata, in acest segment sunt cerute dovezi ca piesele pe care le comercializam indeplinesc toate criteriile impuse”, a declarat Fernando Del Roy, directorul national de marketing al Grupului Açotubo.

Del Roy a mai adaugat: “Avem deja o pozitie foarte stabila in aceasta nisa, iar acum, fiind certificati ISO/TS, suntem si mai competitivi in sectorul auto”.

ISO / TS 16949 este o specificatie care stabileste unele cerinte care cuprind un sistem al calitatii pentru proiectarea, dezvoltarea, producerea, instalarea si asistenta tehnica acordata produselor din industria auto.

Infiintat in 1974, Grupul Açotubo are in spate 37 de ani de activitate ca organizatie cu una dintre cele mai bune structuri tehnice si operationale din sectorul sau. Intreprinderile din aceasta bransa imbina in mod traditional principiile si strategiile avansate de management – ceea ce a devenit un punct de referinta organizatoric si managerial. Grupul se compune din patru divizii si noua sucursale si detine mijloacele corespunzatoare pentru a oferi servicii individualizate de inalta clasa, printre care se numara taierea plasmei speciale in tuburi circulare.

Angajamentul grupului fata de calitatea produselor a fost certificat de DNV – Det Norske Veritas, prin decernarea certificarilor ISO 9001:2008 si ISO TS 16949:2009. Pentru mai multe informatii despre Açotubo, vizitati www.acotubo.com.br.

› Certificare ISO 16949 obtinuta de Grupul Açotubo