Home > Stiri EXTERNE > Certificare ISO 22000 obtinuta de Mainstream Canada

Mainstream Canada indeplineste cele mai inalte standarde ale sigurantei alimentare ISO 22000 / HACCP

Compania se dedica fabricarii de produse din somon, sigure si de cea mai buna calitate.

11 august 2011. Sistemul de siguranta alimentara implementat (implementare iso 22000) de Mainstream Canada ajuta la garantarea faptului ca produsele din somon pe care le ofera sunt unele dintre fructele de mare cele mai sigure disponibile pe rafturile magazinelor.

Sistemul de management al sigurantei alimentare a fost certificat ISO in aceasta primavara conform renumitului standard international ISO 22000 : 2005, de catre un auditor independent.

ISO, sau Organizatia Internationala pentru Standardizare, este cel mai mare dezvoltator si editor independent de standarde internationale din lume. ISO este o retea de institute nationale de standardizare din peste 160 de tari, printre care se numara si Consiliul Canadian de Standardizare.

Certificarea ISO 22000 dobandita demonstreaza ca metodele prin care Mainstream Canada face afaceri indeplinesc standardele consacrate, ceea ce are ca urmare asigurarea angajatilor, consumatorilor si comunitatii de faptul ca Mainstream Canada functioneaza intr-un maniera ecologista si responsabila social.

Sistemul ISO 22000 urmeaza principiile analizei riscurilor si a punctelor critice de control (HACCP), care a fost dezvoltata initial de NASA in anii ‘60s pentru a garanta ca alimentele astronautilor sai sunt sigure. Sistemele de management certificate ISO utilizate de Mainstream Canada reprezinta o metoda inteligenta si sitematica de a gestiona imbunatatirile continue ale organizatiei in zone care includ aspecte de mediu, calitate, sanatate, securitate si siguranta alimentelor.

“Aceasta noua certificare iso22000 arata ca ne dedicam producerii de somon sigur si de o calitate constant inalta pentru clientii nostri,” a spus Richard Finch, director responsabil cu calitatea la Mainstream Canada.

Sistemul de management al sigurantei alimentare certificat ISO 22000 este vazut ca un instrument pe care Mainstream il foloseste pentru a-si examina amanuntit procesele de productie si produsele pe care le ofera. El permite companiei sa identifice potentialele riscuri implicate in producerea alimentelor prin implementarea de masuri de control care sa contracareze aceste riscuri. Astfel, compania isi reduce proactiv riscul de a livra alimente contaminate.

Sistemul de management al sigurantei alimentare iso 22000 ales de Mainstream Canada se bazeaza pe principiile HACCP aprobate de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura si de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Parte a Mainstream Group, specializandu-se in somonul de Atlantic de cultura destinat pietelor locale si internationale, Mainstream Canada se mandreste cu producerea de somon de calitate, respectand mediul local si comunitatile in cadrul carora functioneaza. Puteti consulta mai multe informatii despre companie la adresa http://www.mainstreamcanada.ca.

› Certificare ISO 22000 obtinuta de Mainstream Canada