Home > Stiri EXTERNE > Certificare ISO 27001 pentru securitatea informatiei

Eforturile DEWA sunt rasplatite prin certificarea ISO pentru securitatea informatiei

Dubai, 14 septembrie 2011. Autoritatea Electricitatii si Apelor din Dubai (DEWA) a inregistrat un nou succes prin obtinerea prestigioasei certificari ISO a securitatii informatiei, ISO 27001:2005.

Aceasta certificare ISO 27001 este cotata ca fiind cel mai inalt standard al calitatii securitatii si protectiei informatiei pretutindeni in lume. Pentru a treia oara la rand, departamentul IT din cadrul DEWA si-a incheiat cu succes procesele de evaluare, auditare si monitorizare efectuate de Registrul Lloyd de Asigurare a Calitatii (LRQA).

Cu aceasta ocazie, Saeed Mohammed Al Tayer, directorul general DEWA, a declarat: “DEWA se dedica implementarii viziunii Inaltimii Sale Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepresedintele si primul ministrul Emiratelor Arabe Unite si conducatorul emiratului Dubai. Aceasta viziune scoate in relief necesitatea unificarii eforturilor tuturor departmentelor in vederea indeplinirii planului strategic al emiratului pentru dezvoltare durabila prin utilizarea celor mai noi solutii si tehnologii care compun diversele operatiuni electronice.”

“Pentru a urma viziunea aceasta de utilitate recunoscuta ca fiind de talie mondiala si pentru a sprijini integrarea electronica a tuturor serviciilor sale, DEWA se bazeaza pe implementarea celor mai actuale criterii necesare pentru a ne alinia evolutiei din domeniul serviciilor electronice, indeosebi referitor la securitatea informatiei. Acest sistem ISO 27001 aprobat international gestioneaza securitatea informatiei cu referire la IT si la managementul riscului, folosind proceduri de protejare a datelor si a bunurilor, ceea ce arunca o lumina asupra conformitatii sale, consolidand calitatea pentru a indeplini cele mai inalte criterii in diversele sale operatiuni,” a mai adaugat el. Mai multe informatii despre DEWA, la adresa: www.dewa.gov.ae/default.aspx.

› Certificare ISO 27001 pentru securitatea informatiei