Home > Stiri EXTERNE > Certificare ISO 27001 pentru servicii cloud

Securitatea informatiei, parte a investitiei continue a companiei Telstra in serviciile cloud

25 mai 2012. Platforma IaaS (infrastructura ca serviciu) a companiei Telstra a fost certificata in mod autonom ca fiind in conformitate cu standardul international ISO 27001, compania continuandu-si investitia neintrerupta de milioane de dolari in serviciile cloud.

Directorul general de cloud computing din cadrul Telstra, Mark Pratley, a spus ca certificarea ISO 27001 face parte din investitia de 800 milioane de dolari pe care Telstra o va face in cloud computing in urmatorii cativa ani si ca aceasta a urmat certificarilor recente ale infrastructurii Telstra primite de la vanzatorii de echipament si de aplicatii globale.

Pratley a spus ca serviciile de stocare de date oferite de Telstra (www.telstra.com.au) sunt de mult in conformitate cu standardul international ISO 27001 pentru managementul securitatii informatiei, iar acum si platforma dedicata serviciilor cloud computing, serviciul de asigurare a copiilor de siguranta si de recuperate de date, sistemele si instrumentele de operare asociate au fost evaluate ca fiind compatibile cu acest standard extrem de strict.

“Piata de cloud, in special infrastructura ca serviciu, reprezinta o noua abordare a modului in care le sunt furnizate organizatiilor serviciile IT, iar Telstra este o companie care ia in serios garantarea faptului ca platforma sa de cloud computing nu este numai una sigura, ci si una auditata independent, ceea ce le da incredere clientilor nostri ca datele si aplicatiile lor sunt protejate si sigure,”

a mai precizat Pratley.

“Pentru prima data, intreaga noastra platforma IaaS, incluzand spatiul de stocare, copiile de siguranta, securitatea si centrele de date, a fost evaluata ca fiind in conformitate cu standardul international ISO 27001.”

Pratley a mai spus ca obtinerea certificarii ISO 27001 a urmat unui audit foarte riguros al infrastructurii si practicilor de securitate aplicate de Telstra in legatura cu platforma sa IaaS, la sfarsitul caruia s-a constatat ca toate acestea sunt in conformitate cu standardele mondiale cele mai stricte. Auditul si certificarea au fost realizate in multiplele unitati ale Telstra din Sydney si Melbourne si au inclus atat unitatile in sine, cat si serviciile dedicate gazduirii cloud.

Potrivit lui Pratley, deoarece tot mai multe organizatii cauta sa castige un plus de eficienta si sa faca economii utilizand servicii de cloud computing, este chiar si mai esential sa fie garantat faptul ca practicile de management al informatiei sunt in concordanta cu standardele internationale, oferind certitudinea ca informatiile confidentiale raman in siguranta.

“In mod cert, securitatea ramane o mare prioritate pentru companiile care adopta serviciile cloud. Un recent sondaj efectuat de Telstra in 700 de organizatii mari a indicat ca o treime dintre acestea cauta sa investeasca semnificativ in cloud computing anul acesta si ca peste 80 % dintre toate organizatiile considera securitatea ca pe un element extrem de important,” a mai spus Pratley. www.itwire.com

› Certificare ISO 27001 pentru servicii cloud