Home > Stiri EXTERNE > Certificare ISO 50001 pentru o Companie navala

Neda Maritime castiga certificarea ISO 50001 pentru cele mai bune practici de management al energiei

3 octombrie 2012. Dupa mai multe luni de colaborare cu organismul Lloyd’s Register, compania navala elena Neda Maritime Agency Co. Ltd a obtinut certificarea internationala ISO 50001:2011.

Compania din Piraeus, detinatoare de tancuri petroliere, s-a alaturat unei elite de operatori navali care si-au certificat sistemele si procesele in conformitate cu standardul ISO 50001, demonstrand aplicarea celor mai bune practici pentru utilizarea eficienta si conservarea energiei in intreaga lor flota.

Neda castigase anterior si alte certificari ale unor standarde recunoscute la nivel international, printre care ISO 9001 si ISO 14001, pentru sistemele lor de management al calitatii si al mediului.

“Suntem incantati ca certificarea ISO 50001 recunoaste ca cele mai bune practici pentru utilizarea eficienta si conservarea energiei au fost complet integrate in flota de vase Neda,”

a declarat directorul tehnic Neda Maritime, Costas Mitropoulos.

Standardul ISO 50001 se refera la un sistem de management al energiei acceptat pe plan mondial. El a fost elaborat de Organizatia Internationala pentru Standardizare, cu sediul la Geneva, o organizatie care ajuta companiile sa isi imbunatateasca in mod continuu performanta in ceea priveste eficienta, consumul si conservarea energiei. ISO 50001 ajuta companiile maritime sa isi reduca activ consumul de energie si emisiile de gaze cu efect de sera generate de navele lor.

Standardul prezinta o abordare clara si inteligenta a utilizarii energiei, punand la dispozitia companiilor un cadru dedicat gestionarii consumului de energie si, esentialmente, utilizarii tehnologiilor bazate pe energiile regenerabile.

“Cei mai mari armatori sunt destul de destepti pentru a-si monitoriza activitatea de gestionare a energiei, iar standardul ISO 50001 prevede o cale excelenta catre o performanta mai eficienta,” a spus Efthymios Louridas, director pentru dezvoltarea afacerilor maritime la sucursale Lloyd’s Register’s din Piraeus. “Felicitam Neda pentru ca a profitat de aceasta initiativa.”

Domeniul certificarii acopera cele doua transportoare foarte mari de titei pe care Neda le-a primit anul acesta de la Daiwoo Shipbuilding & Marine Engineering din Coreea. Petrolierele MT Aragona si MT Aquila beneficiaza de cele mai noi tehnologii prietenoase cu mediul, dedicate reducerii emisiilor si imbunatatirii integritatii lor structurale.

Pentru mai multe informatii despre serviciile si certificarile Neda Maritime, vizitati www.nedamaritime.gr.

› Certificare ISO 50001 pentru o Companie navala