Home > Stiri EXTERNE > Certificare ISO 9001 pentru Companie de asigurari

LASACO Assurance obtine certificarea ISO 9001 pentru calitatea serviciilor sale oferite clientilor

29 octombrie 2012. Conducerea firmei de asigurari LASACO Assurance Plc a anuntat primirea certificarii calitatii ISO 9001:2008 din partea Organizatiei de Standarde din Nigeria (SON), care a transformat-o in prima companie din acest sector certificata astfel pe plan national.

In timpul unei conferinte de presa organizate in metropola nigeriana Lagos, directorul general LASACO, Olusola Ladipo -Ajayi, a spus: “In numele consiliului de administratie si al conducerii LASACO Assurance Plc, am placerea de a va anunta ca Organizatia de Standarde din Nigeria (SON) ne-a oferit o confirmare independenta a faptului ca LASACO indeplineste cerintele certificarii ISO 9001:2008. Aceasta realizare ne transforma in prima companie de asigurari din Nigeria certificata astfel. Directorul general SON, dr. Joseph Odumodu, este asteptat pentru a-i inmana personal certificatul conducerii LASACO pe 13 noiembrie 2012.”

“Prin aceasta certificare,” a mai spus el, “companiei noastre i s-a recunoscut indeplinirea nevoilor clientilor si ale altor parti interesate si respectarea tuturor cerintelor legislative si de reglementare aplicabile operatiunilor noastre. Aceste standarde sunt universal considerate drept cele mai bune practici internationale si sunt publicate de Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO), al carui reprezentant local este SON. Pe scurt, compania noastra se dedica metodelor si modelului calitatii prevazut de acest standard.”

Potrivit lui Ladipo -Ajayi, standardul ISO 9001:2008 se refera la elementele de baza ale sistemelor de management al calitatii (SMC). Certificarea ISO 9001 este un instrument puternic de marketing deoarece pune foarte mult accentul pe nevoile clientilor. Implementarea ISO 9001 (a unui SMC) duce la performantele operationale superioare solicitate de companiile internationale, iar LASACO are nevoie de aceste avantaje deoarece se ocupa de asigurarile din sectorul petrolului si gazelor si de asigurarea altor riscuri speciale.

“Pe langa faptul ca am detinut conducerea unor programe de asigurare din petrol si gaze si am participat la toate celelalte programe de acest fel, am ajutat alte 23 firme de asigurari sa ofere asigurari misiunilor spatiale pentru ultimii trei sateliti lansati de Nigeria in anul 2011. De asemenea, oferim acoperire pentru organizatiile regionale cum este Comunitatea Economica a Statelor Vest-Africane (ECOWAS),” a explicat directorul general LASACO.

“Procesul de audit ISO ne-a ajutat sa ne restructuram procedurile interne, ceea ce a avut ca rezultat imbunatatirea calitatii companiei si produselor noastre, cresterea eficientei si reducerea pierderilor. Aceste consecinte sunt in acord cu viziunea noastra de a crea, sustine (si imbunatati continuu) o marca exceptionala, care le ofera partilor interesate valoare pe termen lung. Procesul de dezvoltare a unei culturi profesionale in companie a inceput in anul 2005, atunci cand ne-am pus la punct strategia de crestere,”

a concluzionat Ladipo -Ajayi.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.lasacoassurance.com.

› Certificare ISO 9001 pentru Companie de asigurari