Home > Stiri EXTERNE > Certificare ISO 9001 obtinuta de catre o universitate

O universitate din Mexic obtine certificare ISO 9001:2008 pentru excelenta in 15 departamente

Rectorul Mario García Valdez a primit certificatul ISO 9001 de la Bureau Veritas

10 septembrie 2011. San Luis Potosí, Mexic. Universitatea Autonoma (UASLP) a obtinut certificatul international al calitatii ISO 9001:2008, acesta fiindu-i acordat de organismul Bureau Veritas Certification, pentru excelenta a 31 de procese din 15 departamente universitare.

Decernarea certificatului ISO  pentru managementul calitatii a avut loc in auditoriul cladirii departamentului postuniversitar, condus de rectorul UASLP, Mario García Valdez, care a fost insotit de inginerul Armando Apartado Olvera, director de operatiuni al organismului de certificare pentru Mexic si America Centrala, si de arhitectul Manuel Fermín Villar Rubio, secretar general.

Rectorul a explicat ca procesul de certificare ISO 9001 a inceput in februarie 2009, iar de atunci s-a lucrat intensiv la formarea personalului universitatii, in birourile administratiei centrale si in toate institutiile academice, an de an, pentru a obtine aceasta certificare iso9001.

Directorul de operatiuni de la Bureau Veritas Certification a spus ca, in prezent, contextul international devine din ce in ce mai exigent si ca schimbarile si tehnologia nou aparuta in toate tarile face ca societatea si institutiile sa se transforme intr-un mod dinamic in directia aceluiasi obiectiv, certificarea si un sistem de management al calitatii.

“Nu trebuie sa asteptam evenimentele pentru a reactiona, trebuie sa avem o atitudine proactiva pentru a ne plasa in fata multelor schimbari si sa progresam odata cu mediul din care facem parte,” a declarat Olvera.

Cresterea si dezvoltarea institutiilor si angajamentul celor care lucreaza si studiaza la UASLP nu s-au lasat asteptate si, raspunzand intr-o maniera eficace la aceste cerinte, au devenit investitii in imbunatatire si actiuni palpabile prin cea mai importanta resursa a universitatii – cei care studiaza si lucreaza aici.

Departamentele academice care au fost acreditate sunt: agronomia, dreptul, stiintele economice, stomatologia, ingineria, scoala de stiinte ale comunicarii si coordonarea stiintelor sociale si umane.
Departamentele universitare sunt: secretariatul administrativ, finantele, diviziile de dezvoltare umana, de informatica, de comunicare, de servicii scolare, sistemul de biblioteci si directia pentru managementul calitatii. Pentru mai multe informatii, vizitati www.uaslp.mx.

› Certificare ISO 9001 obtinuta de catre o universitate