Home > Stiri EXTERNE > Certificare ISO 9001 pentru un Centru oncologic

Un centru oncologic britanic castiga distinctia ISO 9001:2008 pentru calitatea serviciilor

26 septembrie 2011. Centrul oncologic al spitalului Musgrove Park Hospital, Taunton, a castigat certificarea internationala a calitatii ISO 9001 : 2008 pentru furnizarea de servicii de tratare a cancerului.

Prestigioasa distinctie atesta faptul ca aceasta unitate medicala indeplineste nevoile pacientilor si a celorlalte parti interesate de serviciile prestate de centru.

Procesul de acreditare ISO 9001 a inclus vizitarea centrului de catre un grup de omologi profesionisti din tara, care au inspectat o gama larga de dovezi pentru a verifica capacitatea centrului de a oferi servicii de calitate.

Babette Fuller, directorul centrului oncologic, a declarat: “Aceasta este ultima faza in dezvoltarea centrului oncologic al spitalului si reprezinta o realizare enorma avand in vedere perioada scurta de timp de cand acest centru a fost deschis.”

“Standardul ISO 9001:2008 investigheaza diverse aspecte ale serviciilor noastre, aspecte care determina calitatea, inclusiv procesul de luare de decizii, auditarea, comunicarea, documentatia si modul in care serviciile indeplinesc cerintele clientilor si se ocupa de feedback si de reclamatii,” a adaugat dna Fuller.

Noul centru oncologic a fost inaugurat in luna mai 2009, deschiderea sa usurand tratamentul radioterapeutic al pacientilor bolnavi de cancer din regiune, care trebuiau sa se deplaseze la centrul oncologic din Bristol pentru a beneficia de servicii medicale adecvate.

“Obtinerea acestei certificari ISO 9001 a calitatii este o dovada a angajamentului luat de Musgrove Park Hospital si de personalul sau de a oferi ingrijire de inalta calitate tuturor pacientilor sai,” a concluzionat Babette Fuller. Pentru informatii suplimentare, vizitati http://www.tst.nhs.uk.

› Certificare ISO 9001 pentru un Centru oncologic