Home > Stiri EXTERNE > Certificare pentru mediu ISO 14001 – Grupul Durst

Grupul Durst este premiat cu certificarea pentru mediu ISO 14001:2004

9 august 2011. Grupul Durst a primit certificarea ISO 14001 : 2004 pentru sistemul sau de management al mediului din partea Quality Austria, un important organism de certificare, partener al organizatiilor care au preocupari in domeniul sistemelor de management integrat.

Durst este constient de traditiile si de mediul din locatia sa din Tirol, care gazduieste cele doua unitati principale de productie ale grupului. Compania se dedica respectarii pe termen lung a celor 16 principii ale Cartei ICC (Camera Internationala de Comert), ca si dezvoltarii durabile si principiilor din “Agenda 21” si “Conventia Alpina”, ambele avand o mare importanta in regiunea Tirol.

Durst considera protectia mediului si nevoia de a-si desfasura activitatile intr-un mod ecologic drept prioritati ale politicii sale corporative la toate nivelurile si vizeaza imbunatatirea continua a performantei sale fata de mediu prin intermediul tuturor angajatilor sai.

Compania se dedica tuturor aspectelor protectiei mediului, de la imbunatatirea continua a eficientei energetice a cladirilor sale si maniera in care se integreaza armonios in imprejurimi, pana la productia si performanta gamei sale de produse. Grupul se asigura ca toate resursele naturale, energetice si materiale sunt utilizate in mod eficient, respectand mediul. Si partenerilor de afaceri li se cere sa isi ia acelasi angajament.

Este de remarcat faptul ca Durst a fost de acord sa nu foloseasca nicio cerneala care contine compusi organici volatili si, pentru o protectie suplimentara a mediului, sa-si reduca emisiile si deseurile la minim. Evitarea producerii de deseuri este privita ca o prioritate mai mare decat reciclarea, iar personalul a beneficiat de programe de formare in aceasta directie.

Activitatile desfasurate de Durst tind inspre o imbunatatire constanta a performatei ambientale, comunicarea cu clientii, angajatii, furnizorii si autoritatile jucand un rol important in acest sens. Mai multe informatii despre companie puteti gasi la adresa www.durst-online.at.

› Certificare pentru mediu ISO 14001 – Grupul Durst