Home > Stiri EXTERNE > Certificari ISO pentru sanatate si mediu

Al Hassan castiga certificari ISO pentru sanatate (ohsas) si mediu (iso 14001)

17 iulie 2011. Sucursala din Abu Dhabi a companiei Al Hassan Engineering din Oman a fost premiata cu certificarile recunoscute la nivel international pentru mediu si pentru sanatate.

Al Hassan Engineering Contracting Abu Dhabi (AHEC-AUH) a indeplinit cerintele standardelor ISO 14001: 2004 – pentru sistemul sau de management al mediului si OHSAS 18001: 2007 – pentru sistemul sau de management al sanatatii si securitatii ocupationale. Certificarile au fost acordate de Vincotte International, organism de certificare recunoscut pe plan mondial.

Acestea se adauga deja existentei certificari ISO 9001:2008 pentru sistemul de management al calitatii, obtinuta in aprilie anul trecut, ceea ce transforma compania intr-unul din putinii furnizori care sa detina toate cele trei recunoasteri globale, procesul de implementare a celor doua ultime sisteme de management durand aproape un an.

“AHEC are o abordare foarte serioasa fata de impactul activitatilor noastre asupra mediului,” a declarat Peter Hall, presedintele consiliului de administratie AHEC.

“Pe masura ce cresc preocuparile fata de schimbarea climei pe glob, un numar crescand de clienti ne cer ca procesele si sistemele noastre sa respecte mediul si sa putem demonstra ca o fac. Certificarile OHSAS 18001:2007 si ISO 14001:2004 sunt o dovada a angajamentului nostru fata de imbunatatirea continua a performantelor privind mediul si sanatatea, ca si fata de depasirea asteptarilor clientilor nostri.”

El a adaugat ca tot clientii vor beneficia de avantajele care decurg din practicile companiei in ceea ce priveste mediul si sanatatea.

Vincotte International ofera audituri ale sistemelor de management si certificari pentru anumite zone din constructii si inginerie, ca si inspectii tehnice in domenii ca echipamentele de ridicare de materiale grele, testare nedistructiva de materiale si evaluari ale impactului asupra mediului. Sucursala sa din Orientul Mijlociu activeaza in Abu Dhabi de 33 de ani.

Domeniul ambelor certificate se aplica unei palete largi de operatiuni ale AHEC-AUH, ca si unor domenii speciale legate de proiectele de infrastructura din Emiratele Arabe Unite.

AHEC-AUH a implementat sistemele de management al sanatatii, securitatii si mediului ca parte a strategiei de management al riscului, pentru a se adapta legislatiei in schimbare si pentru a-si proteja forta de munca. Sistemele isi doresc sa identifice si sa controloze riscurile legate de sanatate, securitate si mediu, reducand posibilitatea incidentelor, ajutand la respectarea legilor si imbunatatind performanta generala.

Vizitati site-ul www.al-hassan.com pentru mai multe detalii despre companie.

› Certificari ISO pentru sanatate si mediu